Gönül ilişkisi yaşadığı yengesi Sinem Ş.'yi boğarak öldürmek suçundan gözaltına alınan Halil Ç.(22), tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halil Ç.'nin, bir süre önce Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden yengesi Sinem Ş. ile birlikte İstanbul'a kaçtıkları, cinayeti ise duyduğu pişmanlık nedeniyle aralarında çıkan tartışma sonucu işlediği öğrenildi.

Bayrampaşa Sağmalcılar köprüsü viyadük altında 11 Nisan 2015 günü saat 11.00 sıralarında bir kadın cesedi bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemelerde boğularak öldürüldüğü belirlenen cesedin, bir süre önce Doğubeyazıt'dan İstanbul'a gelen 21 yaşındaki Sinem Ş.'ye ait olduğu belirlendi. Yapılan kayıp başvurusu ve edinilen bilgiye göre Sinem Ş.'nin, imam nikahlı eşinin kardeşi Halil Ç. ile gönül ilişkisi yaşadığı ve 7 Nisan 2015 tarihinde birlikte İstanbul'a kaçtıkları belirlendi.

Şüpheli Halil Ç.'nin, maktul Sinem Ş.ile kaçtıktan sonra pişmanlık duyduğu ve ailesinden gelen baskılar nedeniyle psikolojisinin bozulduğu, olay günü maktul ile evden kaçma konusunda yaşadığı tartışmanın akabinde olayın meydana geldiği öne sürüldü.

Cinayetin ardından firar ettiği belirlenen Halil Ç., 13 Nisan 2015 tarihinde Bingöl'den başka bir ile seyahat etmek üzereyken yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Halil Ç., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.