Erzincan’da yaklaşık 5 yıl önce bir araya gelerek kendilerine Gönüllü Gençler ismini veren Erzincanlı gençler, birçok örnek projeye imza atıyor. Son olarak 20 yaşlı insanın evlerini temizlemeye başlayan gençler, karşılığında ise onların hayır dualarını alıyor.

Yaklaşık 5 yıl önce bir araya gelerek kurdukları Erzincan Gönüllü Gençler ekibi üyesi 20 bayan ve 50 erkekten oluşan gençler, yaşlılara ve ihtiyaçlılara yardım ediyor. Erzincan Gönüllü Gençler Ekibi şimdi de tespit edilen yaşlıların evlerini temizliyor. Evi temizlenen ve temizlikten dolayı gençlere dualar eden 90 yaşındaki Peri Güneş, "Allah onlardan razı olsun. Her muradlarını versin" diyerek gençlere dua etti. Aynı evde yaşayan 84 yaşındaki Şehri Güneş de "Gözlerim de görmüyor. Allah razı olsun. Gençler geldi yapıyorlar." diyerek minnet duygularını ifade etti.

Erzincan Gönüllü Gençler ekibi bayan üyelerinden Kübra Kaya, "Biz Erzincan Gönüllü Gençler ekibi olarak yaşlılarımızın hem maddi hem de manevi olarak yanlarında bulunmak istiyoruz. Temizlik ile başladık bu işe. Allah izin verirse daha devamını getirmeyi düşünüyoruz. 20 ev belirleyerek başladık. İnşallah devamını getireceğiz. Bütün Erzincanlıların desteğini bekliyoruz." dedi.

Gönüllü Gençler ekibi bir diğer bayan üyesi Halenur Yıldız ise yaşlıların hayır dualarını almak için bu işi gönüllü yaptıklarını ifade ederek, "Mutluyuz. Yardıma muhtaç teyzelerimiz evlerini bizlere açtı. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bugünler hepimizin başına gelebilir. Biz onların olabildiğince elinden tutmaya çalışıyoruz. İlerde inşallah birileri de bizim elimizden tutar. Onlar bize bol hayır dua ediyorlar. Biz onların çayını içmeye geldik. Mutluyuz. Erzincan Gönüllü Gençler ekibi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tüm hayır severleri destek olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Gönüllü Gençler ekibi başkanı Faruk Kocatürk, Gönüllü Gençler Ekibi olarak ihtiyaçlı ve yaşlı ailelere yardım etmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Yaklaşan Yaşlılar Haftası ve bahar ayları dolayısıyla yaşlıların odunlarını kırarak, bahçesini ve evlerini temizleyerek ihtiyaçlı yaşlı teyzelerin dualarını aldıklarını anlatan Kocatürk, "Ayrıca bayan arkadaşlarımızın destekleri ile de evleri temizliyoruz. İnşallah Erzincan'da 20 tane yaşlı ve ihtiyaçlı aileye yardım edeceğiz." diye sözlerini tamamladı.