30 yıl gurbet hayatı yaşadığı Almanya’da emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönen Mehmet Şeker, çocukluk hayali karavan ile dünya turu yapıyor. 11 yıldır Türkiye ile birlikte çeşitli ülkelerde tura çıkan Gezgin Mehmet, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle fotoğraflarla ve el sanatları eserlerle donattığı karavanı dikkat çekiyor.

2004 yılında aldığı karavanla başladığı önce Türkiye, daha sonra ise dünya turuna çıkan Şeker, Türkiye'nin ve doğduğu memleket olan Sivas’ın gönüllü kültür elçiliğini yapıyor. Almanya’da uzun yıllar çalıştığını emekli olduktan sonra da çocukluk hayali olan karavanı alarak yollara düştüğünü anlatan 69 yaşındaki Mehmet Şeker, 11 yıldır dünya turu yaptığını aktardı.

Sivas’ın kültürünü dünyaya tanıttığını ve para kazanma gibi bir amacının olmadığının altını çizen turizm elçisi, hiç kimseden sponsorluk katkısı almadığını, kendi imkânlarıyla Türkiye’de, Avrupa’da, Kıbrıs’ta ve dünyanın her tarafında gezerek Türk kültürünü tanıttığını ifade etti.

Aracına gezdiği yerlerin fotoğraflarını astığını, Sivas’a ait kültürel eşyalar bulundurduğunu dile getiren Şeker, gurbetçilere de seslenerek emekli olduktan sonra Sivas’a gelmelerini istedi. Karavanıyla gezdiği sırada aracında konakladığını anlatan 4 çocuk babası ve 14 torun sahibi gezgin, aracına astığı kültürel eşyaları da tanıtmayı ihmal etmedi.

81 ili gezme imkanı bulduğunu ve özellikle doğu illerinde insanları çok sıcak kanlı ve misafirperver bulduğunu kaydeden gezgin, yöre insanının çok yanlış tanıtıldığını sözlerine ekledi.

Tarihi kent meydanında kısa bir süre konakladığı sırada Şeker ve kültürel aracı büyük ilgi gördü. Vatandaşlar aracı ilgiyle izleyip fotoğraflarken, çok beğendiklerini ifade etti.