Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup gönüllü öğretmen, 35 öğrencinin öğrenim gördüğü Erkonağı köyü anaokulunu boyadı. Okul boyama etkinliğine öğrenciler de yardım ederek katıldı.

Türk Eğitim Sen Siverek Şubesi tarafından ‘Her Okul Bizimdir” kampanyası kapsamında okul boyama etkinliği düzenlendi. Sendika üyesi öğretmenler ve gönüllü öğretmenlerden oluşan 25 kişilik ekip Siverek’e 25 kilometre uzakta bulunan 35 öğrencinin öğrenim gördüğü Erkonağı köyü anaokulunu boyadı. Boyama etkinliğine, öğrenciler de yardım ederek katıldı.

Siverek Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Şengönül yaptığı açıklamada "35 öğrencinin öğrenim gördüğü Erkonağı Anaokulu'nu boyuyoruz, geçen hafta gelerek okulun kötü halini gördük. Bu hafta 25 öğretmenimizle okulu rengarenk boyuyoruz." dedi.

Öğretmen Eda ve Gökhan Tekbaş ise, yaptıkları açıklamada çocuklar için daha iyi eğitim koşullarını sağlamak için tamirat ihtiyacı olan okulları onardıklarını vurguladılar.
Eda Tekbaş, "Bu etkinliğe grup olarak gelerek hem eğleniyoruz hem de iyi bir iş yapıyoruz faydalı oluyoruz. Okulun yeni halini görürsek mutlu olacağız." diye konuştu.

Köy sakinleri, bu anlamlı çabalarından dolayı gönüllü öğretmenlere teşekkür etti.