Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Suruç Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alınmasına tepki gösterdi.

GÖP'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Suruç Sulh Ceza Hakimliği tarafından söz konusu terör saldırısına ilişkin görüntülerin, yazılı ve görsel basında kullanılmasına yayın yasağı getirilmesi ve patlama anının görüntülerine de internetten erişimin engellenmesine karar verilmesi,
Bölgede görev yapan gazetecilerin darp edilmesi, soru sormalarının bile engellenmesi,
Dünde kalması gereken akreditasyon alışkanlığının bazı gazetecilere yine uygulanması, halkın gerçeklere ulaşması için çalışan medya mensuplarının güvenliğine çok ihtiyacımız olan bu günlerde endişe vericidir. Halkta derin izler bırakan her olayda, haberlere sansür getirme çabaları ve özgür haberciliği engelleme girişimleri antidemokratiktir, halkın bilgi alma hakkını engellemektir.
94 basın kuruluşunun oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) olarak; bu vahim olayın üzüntüsünü yaşarken, herkesi halkın haber alma hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz."