Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın Kültür ve Turizm Bakanlığıyla imzaladığı protokol çerçevesinde Frig Medeniyetinin Başkenti Gordion ve Midas 18-19-20 Eylül tarihlerinde Yassıhöyük/Gordion antik kentinde yapılacak etkinliklerle tanıtılacak.

Polatlı’nın tarihi değerlerinden 3000 yıllık Frig Medeniyetinin Başkenti Gordion’un Ankara ve çevre şehirlerden gelecek vatandaşların katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘’Şehrimizin ve Gordion’un tanıtımına büyük katkı sunacağına inandığımız Gordion Avrupa Mirası Günleri 18-19-20 Eylül tarihlerinde Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Gordion Avrupa Miras Günlerine tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Gordion’u tanımayan, Gordion’u görmeyen kalmasın.’’ dedi.

Etkinliklere katılmak isteyenler için 3 gün süreyle Cumhuriyet Meydanından Yassıhöyük/Gordion’a ücretsiz otobüs seferlerinin yapılacağını ifade eden Başkan Yıldızkaya,
"Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile 3 Temmuz 2015’te Avrupa Miras Günleri kapsamında Gordionn Tanıtımı için işbirliği protokolü imzalamıştık. Gordion’da etkinlik öncesinde bir dizi çalışmalar yürüttük. 3000 yıllık Frig Medeniyetinin Başkenti Gordion’da yaptığımız Gordion Antik Kent yolu ve çevre düzenlemesinin açılışını 18 Eylül’de konuklarımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Dünyanın en eski çakıl mozaik yapma tekniğiyle mozaik yapma etkinliğimizi Gordion’da 19 Eylül’de yapacağız. Yine Gordion Avrupa Miras Günleri Kapsamında bisiklet grupları Anadolu Bozkırında Tümülüslere yolculuk yapacaklar. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz’’ diye konuştu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, etkinliklerde Çok Sesli Koro konseri, Kızlar Tepesinden Yamaç Paraşütü, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Arkeoglarından Gordion Panelinin planlandığını, son süreçte yaşanan terör olayları sonrasında şehitlere saygı için iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Avrupa Miras Günleri Etkinlikleri, Avrupa Konseyi’nin ‘’Eğitim-Kültür, Miras- Gençlik ve Spor Bölümünce yürütülen Avrupa Miras Günleri etkinlikleri, 1999 yılından bu yana Avrupa Komisyonu ile Avrupa Konseyi’nin ortak etkinliği olarak düzenlenmekte ve 50 ülkede kutlanmaktadır. Türkiye'de 2007 yılından beri kutlanan etkinlikler Ankara’da ilk 2012 yılında Altındağ Belediyesince gerçekleştirildi. Ankara Belediyeleri içerisinde 2’nci Avrupa Mirası Günleri Polatlı Belediyesi gerçekleştirecek.