Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü 'Gören Göz' projesi kapsamında Yozgat’ta 95 engelli vatandaşa gören göz cihazı dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, görme engelli vatandaşları temsilen görme engelli Seyit Akdoğan’a ‘Gören Göz’ cihazı verildi. Cihaz hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, ülke nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu belirtti. Yücel, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için büyük imkanlar sağlamaktadır. Bakanlığımızın görme engelli vatandaşlarımıza yönelik, onların hayatını kolaylaştıracak, bir başkasından yardım almadan kendi hayatlarını sürdürebilecekleri çalışmalar yapmaktadır. ‘Gören Göz’ cihazı da bunlardan biridir. Bu cihaza yol gösteren cihaz da diyebiliriz. Bu cihaz internet aracılığı ile sesli olarak engelli vatandaşımızı yönlendirerek gideceği yere daha rahat bir şekilde gitmesini sağlıyor. Yine sesli uyarılarla telefon kullanımını sağlıyor." dedi.

İl genelinde 95 görme engelli vatandaşa gören göz cihazını verdiklerini kaydeden Yücel, “Bakanlığımız her zaman engelli vatandaşımızın yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Görme engelli Seyit Akdoğan da kendilerine verilen ‘Gören Göz’ cihazından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanılığı'na teşekkür ederek, cihazın hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi. Akdoğan, "Bu cihaz bizim için çok iyi oldu. Cihaz sayesinde gideceğimiz yerlere daha rahat gidebiliyoruz. Bizi sesli uyarıyor, Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze, bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.