Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Haziran’da 20 ilde ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavı yapacak. Bakanlık aynı nitelikteki sınav için Tarım Bakanlığı çalışanlarından 60 TL, Adalet Bakanlığı çalışanlarından 80 TL talep ederken, Sağlık Bakanlığı çalışanlarından ise 130 TL istedi. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sınav ücret farkına tepki göstererek, Adalet Bakanlığı çalışanlarından 80 TL alınıyorken, Sağlık Bakanlığı çalışanlarından 130 TL istenmesinin izahının mümkün olmadığını belirtti. Kahveci, “Bu iş düpedüz sağlık çalışanlarına yapılmış bir haksızlıktır.” dedi.

Sağlık Bakanlığı, 'Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği' sınavı için duyuru yayımladı. Duyuruya göre; 28 Haziran’da yapılacak olan sınavın ücreti 130 TL olarak açıklandı. 30 bin çalışanın başvurduğu sınavda yüksek sınav ücreti, çalışanları çileden çıkardı. Ocak ayında görevde yükselme sınavı yapan Tarım Bakanlığı çalışanlarından sınav ücreti olarak 60 TL alındığını belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığı çalışanları ile aynı gün yani 28 Haziran 2015 tarihinde görevde yükselme sınavına girecek Adalet Bakanlığı, çalışanlarından 80 TL alınıyorken Sağlık Bakanlığı çalışanlarından 130 TL istenmesinin izahı mümkün değildir. Bu iş düpedüz sağlık çalışanlarına yapılmış bir haksızlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık çalışanlarına niçin bu zulmü yapmaktadır? Sağlık çalışanlarını mağdur etmektedir.”

"HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin buna itiraz etmemelerini anlayamadıklarını belirten Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise neden personelleri böylesine bir haksızlığa uğrarken seslerini çıkarmayıp sineye çekmişlerdir. Malum yetkili sendikaya ise buradan bir şey söylemek gereksizdir. Çünkü onlar mesele memurun cebi ve ekonomisi ise tıpkı toplu sözleşmede olduğu gibi tercihlerini hep idarenin işine geldiği gibi kullanmaktadırlar. Toplu sözleşmedeki mantıkları ile sınav ücretinin 200 TL’de olmasını isteyebilirler. Şifa veren ele vefa sloganının karşılığı bu olmamalıydı. Şifa veren ellere vefa diyenlerin samimiyetlerini görmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bu işe el atmalarını bekliyoruz.”

Türk Sağlık-Sen olarak yapılan bu 'haksızlığın' peşini bırakmayacaklarını ifade eden Kahveci, “MEB ve Sağlık Bakanlığı’na bu konuda başvuru yapacağız. Fazla istenen, kamuda eşitlik ve adalet ilkesini yerle yeksan eden bu uygulamadan dönülmesini sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesini talep edeceğiz. Gerekirse hukuki yollara da başvuracağız.” dedi.