Kahramanmaraş Adliyesinde görevli Yüzgeç, makamına davet ettiği gazetecilere hazırladığı basın bültenini dağıttı, daha sonra kısa bir görüntü verdi. 

Yüzgeç, yazılı açıklamasında, henüz tarafına veya avukatlarına ulaşan resmi bir tebligat bulunmadığını belirtti. Hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararını basına yansıyan haberlerden öğrendiğini vurgulayan Yüzgeç, "Disiplin soruşturması yapılmasının nedeni İstanbul'da görev yaptığım dönemde imar yolsuzluklarıyla ilgili yürüttüğüm bir suç soruşturmasıyla ilgilidir" değerlendirmesinde bulundu.

HSYK müfettişlerinin subjektif değerlendirmelerde bulunduğunu öne süren Yüzgeç, "HSYK'nın gizli olması gereken soruşturma kararının henüz işlemin muhatabı olan şahsımdan bile önce basına ve medyaya sızdırılması da manidardır. Yaşadığım tüm bu hukuksuzluklarla ilgili hukuk içerisinde ulusal ve uluslararası yargı mercilerinde gerekli tüm haklarımı kullanacağım" ifadesini kullandı. 

HSYK 2. Dairesi, müfettiş raporlarında meslekten ihraçları talep edilen cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.