Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 'Duchenne Musküler Distrofi' (DMD) adı verilen bir tür kas hastası ikiz bebeklerden Görkem'in kasık fıtığı ameliyatı olabilmesi için gereken 3 bin 500 lira dolayındaki iğnesi için ailesine el uzattı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, çocukları rahatsız olan Şanlıurfa’dan göç eden Aynur - Ahmet Kılıç çiftini, merkez Yüreğir ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti. Aileye 'geçmiş olsun' diyen Karayandı, iğne alınamadığı için kasık fıtığından ameliyatı gerçekleştirilemeyen Gökmen bebeği kucağına alıp sevdi. Baba Ahmet ile anne Aynur Kılıç'la bir süre sohbet eden Karayandı, aileden çocuğun raporuna ait bilgileri alıp işlemleri başlattı. Karayandı, "Ameliyat için gerekli olan ilaçla ilgili resmi prosedürleri hızlıca halledip daha sonra ilaçları temin etme yoluna gideceğiz. Şu an bize bir dilekçe vermeleri lazım. Gerekli ilaç için hazırlanan raporlarla ilgili bilgi aldık. En kısa zamanda ilaçları temin edeceğiz." dedi.

Kendisine gösterilen duyarlılığa teşekkür eden Ahmet Kılıç, oğlunun kasık fıtığından dolayı zor durumda olduğunu kendisinin maddi imkanı olmadığı için 3 bin 500 lira tutarındaki iğneyi alamadığını anlattı. Kılıç, "Başkan Sözlü'ye bize bu iğneyi temin ederse minnettar kalırız. Kimsenin yapmadığını bize yapacak, ne mutlu." diye konuştu.

Bu arada, belediyenin sağlık ekipleri, daha önce bir hayırseverin desteğiyle kasık fıtığı ameliyatı olan Ahmet bebeğe de pansuman yaptı. Karayandı, aileyi belediye imkanlarıyla yapılan yardımlardan da faydalandıracaklarını sözlerine ekledi.

Çocukların babası Ahmet Kılıç, daha önce yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu iğnenin parasını ödemediğini anlatmış ve gece gündüz ağlayan çocuğu her gün acil servise götürmek zorunda kaldığını anlatmıştı. Baba Kılıç, "Hayır sahiplerinden bu iğnenin getirilmesini istiyorum, yalvarıyorum Allah için. Çocuğum elimde ölecek. Başka bir şey istemiyorum. Sadece bir iğne istiyorum." demişti.