Görme engelli aktivist Cüneyt Arat, Burç Okulları’nı ziyaret ederek destek çıktı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan baskını kınayan Arat “Birilerinin egosunu tatmin için bu baskınlar yapılıyor. Ama amaçlarının tam tersi gelişmeler oldu. Herkes bu okulları daha fazla sahiplenmeye başladı.” dedi.
Burç Okulları’na yapılan baskını kınamak ve okul yönetimine destek olmak amacı ile ziyaret eden görme engelli aktivist Cüneyt Arat, duygu ve düşüncelerini Genel Müdür Sultan Sözeri ile paylaştı. Arat, eğitim kurumlarına yapılan bu tür baskıların çok üzücü olduğunu söyledi. Daha geçen hafta açıklanan üniversite sınav sonuçlarına göre Adana’daki birinciyi ve diğer derecelerin bu okullardan çıktığını söyledi. Bu başarının birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Arat, “Birilerinin egosunu tatmin etmek, velileri sindirmek ve bu başarıların gölgelenmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerin okulda olduğu bir saatte bir-iki polisin yapabileceği bir işi 40 polisle yapmaya kalkışmak, art niyettir. Ama bu haksızlık, velilerin okullarına olan inancını pekiştirmiştir. Daha fazla sahip çıkmaya başlamıştır. Kayıt sayıt yaptıran veli sayısı daha fazla artmıştır.” dedi.
Bu okullarda başarılı bir eğitimin yanı sıra sportif alanlarda da çok başarılar elde edildiğini ifade eden Cüneyt Arat, öğrencilere yüksek ahlaki değerler de kazandırıldığını hatırlattı. “Bu okullarda sigara bile içilmiyor.” diyen Arat, “Tek bir kişinin ağzından kötü bir kelime duymazsınız. Bugün Adana’daki diğer okullara baktığımızda, uyuşturucu ve madde bağımlılığı her yerde kol geziyor. Okullarda bol bol uyuşturucu tüketiliyor. Sigara kullanımı almış başını gidiyor. Buralara gitsinler bir baksınlar. Burç Okulları’na yapılan tamamen bir algı operasyonudur.” ifadelerini kullandı.
Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise baskından sonra toplumun her kesiminden büyük bir destek gördüklerini söyledi. Baskın vesilesi ile okulu merak eden pek çok insanın gerek sanal ortamda, gerek telefon, gerekse bizzat arayarak desteğini dile getirdiğini ifade eden Sözeri “Tamamen hukuki skandallarla dolu bir dosya ile kurumumuz üzerinde olumsuz bir algı oluşturmaya çalıştılar. Ama tam tersi oldu. Okulumuzun hem eğitim hem de sportif alandaki başarıları daha fazla konuşulmaya başlandı. Okulumuzun ismi bırakın Adana’yı ve Türkiye’yi, dünyada konuşuldu. 2016 kayıtlarımız bile geçen seneye göre 2,5 kat arttı. Biz de konuyu hukuka taşıdık. İşlenen hukuki skandalları biz de savcılığa bildirdik. Hak ve hukukun er geç yerine geleceğine inanıyoruz.” dedi.