18 ülkeden temsilcilerin katıldığı Uluslararası 2. Kabartma Kur'an Konferansı Üsküdar'da başladı. Konferansta görme engelli Müslümanların dinin kaynağına ulaşmada karşılaştıkları sorunlar ve görme engellilerin dini ihtiyaçlarını gidermenin yöntemleri tartışılıyor.

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği tarafından İslam Araştırmalar Merkezi'nde (İSAM) düzenlenen konferansa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile AKP milletvekili Ravza Kavakçı da katıldı. Konferans Tayland'tan gelen görme engelli bir katılımcının Kur'an tilavetiyle başladı. Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bakan Ayşenur İslam, AKP iktidarı döneminde engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

3 gün sürmesi planlanan konferansta görme engellilerin İslam'ı nasıl öğreneceği, görme engelli olmanın İslam'ın asıl kaynağına ulaşmakta engel olup olmadığı, Afrikalı bir görme engelli Müslümanın Amerika'ya giderken ciltler dolusu kabartma Mushaf'ı yanında taşıyıp taşımaması gibi sorulara yanıtlar aranacak.