Kütahya’nın Simav ilçesine 45 km. mesafede bulunan Dağardı Ortakulu'nun görme engelli öğrencisi Fatma Özlem Karaman, okulun ve köyün gururu oldu. Karaman, son TEOG sınavında 120 sorunun 114 tanesine doğru cevap vererek ilçede derece yaptı.

Sınıf arkadaşı Fatma Gökçe, “Fatma ile gerçekten çok gurur duyuyoruz. Ona elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama o bizden çok daha iyi ve çok daha çabuk bir şekilde soruları çözebiliyor.” dedi. Matematik gibi zor bir branşı sadece duyarak, kafasında çözümleyerek cevap verdiğini belirten öğretmeni Tuğçe Damla Dinçer ise, “TEOG sınavı gayet güzel geçti. Görmeden kaynaklı, tam göremediği için şekilli sorularda yanlışları oldu ama onun dışında çalışması çok güzel devam ediyor. TEOG sınavına aynı şekilde hazırlanıyoruz.” dedi.

Yüzde 70 görme engeli olan Fatma, özel bir ışık kullanarak çalışıyor. Bazı zamanlarda ise sınıf arkadaşları veya annesi, soruları kendisine okuyor. Karaman, “Soruları duyarak anlıyorum. Derslerde öğretmenlerimin anlattıklarını çok iyi dinliyor ve zihnimden soruları çözüyorum. TEOG sınavında toplamda 6 yanlışım var. Daha iyi olmaya çalışacağım.” şeklinde konuştu. Babası Nuri Karaman da, “Kızımın başarısı bizi de gururlandırıyor. Bu başarıda öğretmenleri ve arkadaşlarının payı çok büyük. Kendisini okutmak istiyorum. Azmiyle hem bizim hem de çevresinin takdirini toplaması, annesi ve babası olarak bizi de gururlandırıyor.” diye konuştu. Dağardı'na teşekkür için giden Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Resul Çatal ise, “Dağardı İlkokulumuz ve Ortaokulumuz, yüzde 98 taşımalı eğitim veriyor. Okul olarak ortak sınavlarda da il genelinde bir farkındalık oluşturdular. Görme engelli öğrencimiz Fatma’yı tebrik ediyoruz. Öğretmenlerimizi de ayrıca bu başarılarından dolayı tebrik eder, devamını dilerim.” dedi.