Çorum’un Mecitözü ilçesindeki Atatürk Ortaokulu öğrencisi görme engelli Hüseyin Cem Cengiz okulunu birincilikle tamamladı. 8. sınıfa geçen ve kabiliyetleriyle göz dolduran Cengiz, karne gününde ailesinin gururu oldu.

Doğuştan görme engelli 15 yaşındaki Hüseyin Cem Cengiz, okulda ve sosyal alanda elde ettiği başarılarla tüm öğrencilere örnek oluyor. Ailesiyle birlikte Çorum’un Mecitözü ilçesinde yaşayan Hüseyin Cem, not ortalamasıyla okul birincisi oldu.

En büyük destekçisi olan annesi Ayşegül Cengiz’in yardımıyla okula gidip gelen Hüseyin Cem, görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle ve sesli bilgisayar yardımıyla derslerine çalışıyor. Başarılarıyla göz dolduran Hüseyin Cem, okulunun yanı sıra sosyal alandaki beceriyle de dikkat çekiyor. Yıldızlar kategorisinde Görme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonu olan Hüseyin Cem’in başarıları bununla da sınırlı değil. Hüseyin Cem, “Satrancın yanı sıra müzikle de ilgileniyorum. 5 yıldır bağlama çalıyorum. Gitar çalmaya da başladım. Yüzme kursuna giderek yüzmeyi öğrendim. Web tasarım konusunda da çalışmalarım var. Yakında fantastik konulu bir hikaye kitabı yazmaya da başlayacağım. İnternet üzerinden engellilere yönelik yayın yapan bir radyoda haftada bir program yapıyorum. Tüm bunların yanı sıra bu sene de okul birincisi olmak beni çok mutlu etti. Büyüyünce Fizik veya Hukuk alanında çalışmak istiyorum. Bu gelecek sene kazanacağım liseye göre şekillenecek. Galatasaray Lisesi’nde okumak istiyorum.” dedi.

Kendisi gibi görme engelli olan baba Ali Ekber Cengiz ise Cem’in babası olmaktan gurur duyduğunu vurguladı. “Biz ne yaptıysak o daha fazlasını yapıyor.” diyen Cengiz, şunları söyledi: “Biz Cem ile uyum içinde çalışıyoruz. Çok başarılı ve bize büyük gurur yaşatıyor. Bunun için ona teşekkür ediyorum. Böyle devam ettiği sürece teşekkürlerimiz de devam edecek. Hayatta birçok engelden bir tanesi de bizim engelimiz. Yaşadığımız süre içinde bütün engelleri aşmakla görevli addediyoruz kendimizi. Özellikle görme engelli yurttaşlarımızın duyarlı olmasını ve sosyal hayatın içinde olmak için mücadele etmelerini tavsiye ediyoruz. Teknolojik imkanlar bizim için büyük kolaylıklar sağlıyor. Hayatlarını daha kaliteli hale getirmek için çalışmalılar. Görme engelliler her alanda var ve Cem’in de hedefine ulaşması için elimizden geleni yapacağız.”

'CEM, EN İYİ ÖĞRENCİLERİMDEN'

Hüseyin Cem’in sınıf öğretmeni Buket Cömert Sungur, öğrencisine karnesi ile birlikte takdir ve üstün başarı belgesini verirken, öğrencisinden övgüyle söz etti. Cem'in en iyi öğrencilerinden bir tanesi olduğunu belirten Sungur, “Sosyal hayatında olsun, okul hayatında olsun her anlamda başarılı bir öğrenci. Şiir dinletilerinde görev alır, satranç turnuvalarında başarılı olur. Ahlaki olarak da çok örnek bir öğrenci. Öncelikle ailesine ve onu yetiştiren diğer öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Hayatta başarılar diliyorum.” diye konuştu.