Gaziantep’te 2 görme engelli öğretmene Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından sandık başkanlığı görevi verildi. Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu’nda öğretmen Mesut Güler ve Ali Solar isimli iki öğretmen, kendilerine verilen sandık görevine itiraz etti.

7 Haziran seçimleri öncesinde sandıklarda görevli olacak kişiler YSK’nın yaptığı kura ile belirlendi. Gaziantep’te görme engelli öğretmenlere sandık başkanlığı görevinin verilmesi şaşkınlıkla karşılandı. gaziantep gap görme engelliler ilkokulu’nda eğitim veren görme engelli özel eğitim öğretmeni Mesut Güler ve rehber öğretmeni Ali Solar'a, seçimlerde görev almak gibi bir talepleri olmamasına rağmen YSK tarafından kendilerine sandık başkanlığı görevi verildi.

'SEÇİMDE GÖREV ALMA TALEBİMİZ OLMADI'

Kararı şaşkınlık ile karşılayan okul yönetimi ve öğretmenler duruma itiraz etti. Diğer öğretmen arkadaşı ile İl Seçim Kurulu’na başvurduklarını söyleyen öğretmen Mesut Güler, “Seçimlerde bize sandık görevi verildi. Görme engelli olduğumuz için karara itiraz ederek, adliyeye gidip başvuruda bulunduk. Yaptığımız itiraz değerlendirilip, seçimlerde görev almamamız yönünde karar verildi.” dedi.

Okul yönetimi ise öğretmenlere seçimde görev verilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirerek, “Seçimlerde görme engelli öğretmenlerimize görev verildi. Öğretmenlerimiz görme engelli kartları ile İl Seçim Kurulu’na başvurarak, verilen göreve itiraz etti. Seçim Kurulu da yapılan itirazı değerlendirip, öğretmenlerimize verilen görevi iptal ettiler. Şuanda seçimlerde öğretmenlerimiz görev almayacak.” ifadelerine yer verdi.