Ankara’da yüzde 91 görme engelli olan Dursun Pertesoy isimli vatandaş eşiyle birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önünde eylem yaptı. Üzerine benzin döktüğünü söyleyen elindeki bıçakla kimseyi yanına yaklaştırmayan Pertesoy, özel halk otobüslerine ücretsiz binmek istediğini kaydetti. Uzun uğraşlar sonucu bakanlıktan gelen bir yetkili Pertesoy’u ikna ederek beraber bakanlık binasına girdi.

Çöplükten çıkardığı katı atık paralarıyla Ankara’da çok sayıda engelli vatandaşa tekerlekli sandalye almasıyla tanınan Pertesoy, engelli kartı ile özel halk otobüsüne ücretsiz binemediği için eylem yaptı. Özel halk otobüslerinden beş kez atıldığını anlatan Pertesoy, defalarca şikayet ettiklerini ancak hiçbir işlemin yapılmadığını ifade etti. Elinde bıçak ve ‘Engelli Burada Ulaştırma Nerede’ yazılı pankartla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gelen Pertesoy, burada yanında getirdiği benzini üzerine döktü.

Pertesoy’a bakanlığının güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Pertesoy, bakanlıktan yetkili biriyle görüşmek istediğini söyledi. Polislerin ve güvenlik görevlilerin uzun uğraşları sonuç vermeyince bakanlıktan bir kişi Pertesoy’un yanına geldi. Bakanlık yetkilisinin uzun uğraşları sonucu ikna edilen Pertesoy eşiyle birlikte bakanlık binasına girdi.