Erzurum Girişimci Engelliler Derneği ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çağrı merkezi elemanı mesleğinde iş gücü yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayan 7 görme engelli vatandaşa törenle sertifikaları verildi.

Girişimci Engelliler Dernek binasında 10 görme engelli için 110 gün, 544 saat süreli düzenlenen çağrı merkezi elemanı yetiştirme kursu sona erdi. Dernek Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, engellilerin sosyo-ekonomik hayata katılabilmeleri için düzenledikleri meslek kurslarından birisini daha tamamladıklarını söyledi. Kocaoğlu, çağrı merkezlerinin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirdiklerini dile getirdi. Mezun engellilerin önümüzdeki günlerde Erzurum'daki çağrı merkezlerinde istihdam edileceğini dile getiren Kocaoğlu, "Dernek olarak engelli vatandaşlarımızı üretime kazandırmak amacıyla yoğun olarak çalışmaktayız. Bu amaçla engelli kursiyerlerimize kişisel gelişim, diksiyon, iletişim ve bilgisayar eğitimleri usta eğiticiler tarafından verildi. Kursumuza katılan 10 engelli üyemizden üçü rahatsızlıklarından dolayı kursu yarıda bıraktı. 7 üyemiz ise 4 ay süreli eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı." diye konuştu.

KESİLEN CEZALAR EĞİTİM KAYNAĞI OLDU

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, söz konusu kursa 45 bin TL kaynak aktardıklarını anlattı. Ötügen, engellilerin aktif olarak çalışma hayatının içerisinde bulunması için düzenlenen meslek edindirme amaçlı kursların tamamını desteklediklerini ifade etti. Verilen kursun hedefine ulaşabilmesi için istihdamın önemli olduğuna işaret eden Ötügen, "Bu eğitimler engelli çalıştırmayan iş yerlerinden kesilen cezaların oluşturduğu fondan ve Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile gerçekleştirildi. Bu kurstan mezun olan engelli vatandaşlarımızın çağrı merkezlerinde istihdam edilmesi bizleri mutlu edecektir." dedi.