İzmir'in Tire Devlet Hastanesi'nde, görme engelli üç personelin danışmada görevlendirilmesi tepki çekti. Bir gazetede haberin yer bulması üzerine başhekimlik, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yüzde 65 görme engelli K.E.’ye kendi isteğiyle danışmada görev yaptırıldığı belirtilen açıklamada, engellilerin yerlerinin şimdi de kendi istekleri doğrultusunda yeniden değiştirildiği ifade edildi.

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Hayali, görme engelli üç çalışanın kendi istekleriyle bulundukları yerde olduğunu belirtti. Başhekim Hayali, “K.E., kendi isteği üzerine 16.00-24.00 saatleri arasında hastanemizin santralinde görevlendirilmiştir. D.M., hastanemiz santralinde 08.00-16.00 saatleri arasında ikinci kişi olarak görevlendirilmiştir. M.M.G. ise yüzde 65 görme engelli olup yine kendi isteği üzerine KBB ve göz servislerinde, tekerlekli sandalyeyle hastaları konsültasyona getirip götürmekle görevlendirilmiştir. Yukarıda adı geçen personelden K.E., normal mesai saatleri dışında çalışmak istemediğini belirtmesi üzerine 08.00-16.00 santral memurluğu görevine alınmıştır. Santralin çok yoğun olması, adı geçen şahsın arayanlarla sağlıklı iletişim kuramaması sonucu santralimiz kilitlenmiş, sorunlar yaşanmıştır. Bunun üzerine K.E., poliklinik danışma bankosunda ikinci eleman olarak görevlendirilmiştir. D.M. adlı görme engelli memurumuz, hastanemiz çamaşırhanesinde telefonlara bakmak üzere görevlendirilmiştir.” dedi.

Söz konusu haberin yayımlanması üzerine bu kişilere, kendi istekleriyle çalıştıkları yerlerden memnun olup olmadıkları sorulup baştan düzenleme yapıldığını aktaran Dr. Hayali, "K.E. isimli engelli memurumuz, daha rahat çalışabileceğini düşündüğümüz iletişim biriminin telefonlarına bakması için görevlendirilmiştir. D.M. isimli engelli memurumuz, daha uygun bir çalışma ortamı olan hastanemiz teknik servisinin telefonlarına bakmak için görevlendirilmiştir. M.M.G. isimli engelli memurumuz, hasta konsültasyon işinde çalışmak istememesi üzerine hastanemizin sterilizasyon ünitesinde, basit paketleme işlemlerinde görevlendirilmiştir." şeklinde konuştu.