Atlas Halı, 'Düşler Engelsiz' adını taşıyan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, desenleri görme engelliler tarafından tasarlanan halıların üretimini, engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 'Engelliler Haftası’nda başlattı.

Atlas Halı’nın düşlere hiçbir engel konulmayacağına dikkat çeken 'Düşler Engelsiz' projesi, 28 Şubat’ta, Bursa Mudanya’da, Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) öncülüğünde Türkiye Körler Federasyonu, Altı Nokta Körler Derneği ile işbirliği içinde bir atölye çalışması ile hayata geçmişti. Düşler Engelsiz Projesi ile yine bir ilke imza atan Atlas Halı, görme engelliler için özel üreteceği bu serinin tüm tasarımlarını görme engelliler tarafından yapılmasını sağladı. Atlas Halı’nın işbirliği yaptığı ünlü endüstriyel tasarımcılardan Kunter Şekercioğlu ve Erdem Akan’ın ustalıklarını görme engellilerin anlatımlarını tasarıma dönüştürmek için kullandıkları atölye çalışmasının sonucunda, görme engelliler tarafından hayal edilen desenlerle özel bir seri üretim kararı alındı. Sevim Arslan’ın yanı sıra Gözde Severoğlu, Buke Çangal, Duygu Alkanat, Nilgün Odabaşı, Gözde Soydan gibi genç yeteneklerden oluşan tasarım kadrosunun yer aldığı atölye çalışmasında, görme engellilerin özgürce aktarımlarıyla ortaya halı tasarımları çıktı.

Görme engellilerin halı tasarımları ile oluşturulan ‘Düşler Engelsiz’ serisinin üretimini Gaziantep’teki ileri teknoloji taşıyan tesislerinde, Engelliler Haftası’nda başlatan Atlas Halı, görme engelliler için ürettiği bu özel seri için 2015 yılı içerisinde bir sergi de düzenleyecek.