Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında geldiği Hatay'da Hatay İl Müftülüğü idari binasının temel atma törenine katıldı. Görmez burada yaptığı konuşmada hiç kimsenin Türk milletinin tarihini sorgulayamayacağını söyledi.

Papa'nın Ermeni olayları hakkında kullandığı 'soykırım' ifadesini değerlendirirken şöyle konuştu: "Siyasi ve politik kulislerin, lobilerin, PR şirketlerinin din kurumlarının dualarına ve ayinlerine dahi nüfus etmeye başlaması üzüntü verici olmuştur. Gerçekten biz tarihimiz boyunca dünyaya, yeryüzüne, insanlığa farklı kültürleri farklı inançları farklı dinleri birlikte barış içerisinde nasıl yaşayacağımızı, yaşatacağımızı göstermiş bir ecdadın tarihin çocuklarıyız. Onun için hiç kimse bu milletin tarihini sorgulayamaz. Eğer tarihte yaşanmış acılar üzerinden biz birbirimize hesap sorarsak herkes bilsin ki Dünya'nın yinede en iyi noktada büyük bir iftiharla hiçbir mensubunun hiçbir üyesinin başını öne eğdirmeyecek bir tarihin çocukları olduğumuz ortaya çıkar. Bizim ecdadımız hiçbir ülkeyi sömürge haline getirmedi."

"BU TOPRAKLARDA DİLLER SONA ERMEDİ"

Türk milletinin 500 yıl idare ettiği ülkelerde ondan önce hangi dil konuşuluyorsa bugünde aynı dil konuşulduğunu hatırlatan Görmez, "Bir valinin fermanı ile Arnavutça'da biterdi Boşnakça'da biterdi. Bütün diller sona ererdi. Ama öyle olmadı. Ama son iki asırda nice coğrafyalar sömürgeleştirildi. O coğrafyaların bütün servetleri ve kaynakları başka dünyalara taşındı. Mutluluk ve refah başka coğrafyaların nimetleri ve kaynakları üzerine inşa edildi.Onun için tarihte yaşanmış acılar üzerinde durursak gerçekten bütün insanlar bundan zarar görür. Öyleyse biz bu günümüze bakmalıyız. Bu güne baktığımızda da bugünün acıları tarihin acılarından geride değil . Bu coğrafya acılar içerisinde kıvranıyor. Milyonlarca insan katledildi. Dolayısı ile din adamlarının ilim adamlarının üzerinde duracağı konular bu konular olmalıdır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay İl Müftülüğü hizmet binasının temeli yapılan dua ile atıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Milletvekili Şefik Çirkin, HBB Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Müftüleri katıldı.