Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1 milyon liralık Mercedes marka makam aracını haberleştiren gazeteye manevi tazminat davası açtı. Dava kapsamında gazeteden faiz istendiği öne sürüldü.

Taraf gazetesinden Adnan Keskin’in haberine göre, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) söz konusu haberi yapan Hürriyet gazetesi aleyhine, Diyanet Vakfı ve Prof. Görmez’in kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Diyanet’in avukatları, tazminata, haberin yayınlandığı 13 aralık 2014 tarihinden itibaren yasal faiz yürütülmesini de talep etti. Habere göre, talep şöyle dile getirildi: “Müvekkil hakkında, gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ederek yayın yapan davalı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nden müvekkil için 10.000,00-TL manevi tazminatın 13.12.2014 tarihinden itibaren yasal faizi ile tahsiline, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ederim.”

Görmez, kamuoyunun tepkisini çeken makam aracını, haberin duyulmasından dört ay sonra ‘ibret-i alem için’ iade edeceğini söylemişti.