Kağıthane’de kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği iddia edilen iki kadın hayatını kaybetti. Görümce oldukları öğrenilen ölen kadınlardan birinin hasta ağabeyini ziyaret için geldiği belirtildi.

Olay, Kağıthane Çağlayan Mahallesi Latif Sokak'ta bulunun 25 numaralı binanın girişindeki dairede yaşandı. İddialara göre, yoğun bakımda tedavi gören eşi Adem Kılıç'ı hastaneye ziyarete giden Fatma Kılıç (45) ve kocasının kız kardeşi Habibe Domurcu dün akşam evlerine döndü. Kılıç ve Domurcu aynı odada kalmaya karar verdi. Üşüdükleri için odadaki sobaya bir torba kömür koyan iki görümce uyudu. Kılıç'ın iki kızı ise diğer odada uyudu. Sabah 08.30'da odaya giren Arzu Kılıç, annesini ve halasını uyandırmaya çalıştı. İki kadın da uyanmayınca önce komşularına haber veren Kılıç, olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı. Ekipler iki kadının da olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ölen kadının kızı ise olay yerinde fenalık geçirdi. Kızları vatandaşlar sakinleştirdi.

Mahalle sakini Azimet Çapar olayla ilgili şunları söyledi: “Kömür sobası ile ısınıyorlardı. Kış boyunca onlar kömür yakmadı. Eşi hastanede yatıyor. Bacısı gelmiş. Üşüdüğünü söylemiş. Bir torba kömür almış. Akşam yatmışlar. Sabah kızı kalktığında annesinin ve halasının öldüğünü görmüş.”

Olay yerindeki incelemelerin ardından iki kadının cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.