Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Abdullah Cömert davasının üçüncü duruşmasına ara verildi. Mahkeme salonunda, Gezi olayları sırasında kaydedilen mobese görüntülerini seyreden anne Hatice Cömert fenalık geçirdi. Cömert, cankurtaranla hastaneye kaldırıldı.

Biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın üçüncü duruşmasına öğle arası verildi. Mahkeme salonunda, Gezi olayları sırasındaki mobese görüntüleri gösterildiği sırada anne Cömert, iki kez "Abdocan" sesi duyunca fenalık geçirdi. Tansiyonu yükselen acılı anne, sağlık görevlilerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Cömert’e Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve oğlu Zafer Cömert eşlik etti. Annesinin tansiyonunun 21’e çıktığını belirten Cömert, tedavi için hastaneye gideceklerini söyledi.

Sanık polis memuru A.K., video konferans yöntemiyle SEGBİS üzerinden Mersin'den ifade verdi. Sabah başlayan dava, öğle arasından sonra saat 13.15’te devam edecek. Mahkeme salonunda Cömert ailesinin avukatları, olay gününe ait mobese görüntüleri ve fotoğraflarla sanık A.K.’ye sorular yöneltti. Av. Hatice Can, “Kalabalığı dağıttıktan sonra neden ara sokaklara girdiniz? Neden ara sokaklarda gaz sıktınız?” diye sordu. Sanık A.K., “Göstericilerin yeniden toplanması için ara sokaklara da gaz atışı yaptık. O gün görev yapan beyaz akrep aracındaydım. Ben amirlerimin direktifleri doğrultusunda, hedef gözetmeden ara sokaklara atış yaptım. Gece karanlığında ve zırhlı araç içerisinde zaten hedef gözetmem mümkün değil.” şeklinde savunma yaptı.