Twitter fenomeni Fuat Avni'nin aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğuna dair iddiası siyaset ve hukuk çevrelerinden tepki gördü.

'MAĞDURİYETTTEN GELENLERİN NE KADAR MAĞRURLAŞTIĞINI, KİBİRLİLEŞTİĞİNİ GÖSTERİYOR'

İddiaya ilişkin değerlendirmede bulunan Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Ömer Faruk Akan,
bunun tamamen siyasi olduğunu söyledi. Günü birlik belirlenen listelerin, emir talimat zinciriyle oluşturulduğunu kaydeden Akan, “Bunu yapay, olmayan suçlar üzerinden insanları mağdur etmenin devamı olarak görüyorum. Bu da mağduriyettten geldiğini iddia edenlerin ne kadar mağrurlaştığını, kibirlileştiğini, hiçbirşeye tahammül etmediklerini gösteriyor. Listede olduğu iddia edilen gazetecileri incelediğimde de gazetecilik dışında hiçbir faaliyetlerini görmedim bugüne kadar. Gazetecilik faaliyetinden dolayı da eğer tutuklanacaklarsa, daha önce tutuklananlar için oluşturulan delillerin ve suçlamaların aynısı yöneltilecektir. Muhtemelen de yapacaklardır. Buna karşı iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve ya bir halk insiyatifi de söz konusu değil. Bu insanlar sindirilmiş durumda.” diye konuştu.

''SAVCI İTİRAZ EDERSE ONU DA TUTUKLAYIN' DİYEN ANLAYIŞIN YÖNETTİĞİ BİR ÜLKEYE GELDİK'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse de söylenenlerin gerçek olabileceğine vurgu yaparak, “Burada ateş olmayan yerden duman çıkmıyor. Sorun burada bu ülkede gazetecileri tutuklatan anlayış. 'Savcı itiraz ederse onu da tutuklayın' diyen anlayışın yönettiği bir ülkeye geldik. Hakkın, hukukun, kurumlar arasındaki diyalogun, hoşgörünün kalmadığı ülkede dördüncü kuvvet olarak basının üzerinde bu kadar baskı kurulmasının hiç kimseye faydası olmadığını düşünüyoruz. Basın özgürlüğünün kısıtlanmasını, haber iletilecek kanalların kapatılarak bir korku imparatorluğu oluşturulmasını doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

'BU SEÇİM ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN TAHMİNLERİN ÖTESİNDE ÖNEM TAŞIYOR'

CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri de uzun zamandır her alanda bir sindirme politikasının varlığına işaret ederek, “Bu gerek sözle, gerekse de azarlamayla yapılıyor. Tüm bunların önüne geçmek için demokrasinin işlemesi lazım.” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin nereye gittiği belli olmayan bir şekilde hızla ilerlediğine dikkat çeken Peri, şunları söyledi: “Bu seçim ülkenin geleceği için tahminlerin ötesinde önem taşıyor. Bundan dolayı da tüm vatandaşları mutlaka ve mutlaka oy kullanmaya, sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum bunu gerektiriyor.”