Attığı tweetler nedeniyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan sanatçı Atilla Taş, "Ben Başbakanımızı Cumhurbaşkanımızı eleştiremeyecek miyim? Türkiye'deki adalet sistemine güvenmiyorum. Demir perde ülkesi gibiyiz. " dedi.

Sanatçı Atilla Taş, Başbakan hakkında attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Taş, Yeşilköy Şehit Şakir Tosun Polis Merkezi'nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Karakol çıkışı açıklamalardu bulunan Taş, “Sabah kahvaltıdayken memur arkadaşlar geldi. Şaşırdım sadece. Çok komik bir durum. Şu an ben gerçekten çok üzülüyorum. Tweetlerin içinde ne bir hakaret var ne bir küfür var. Ben mizah yapıyorum. Beni takip eden insanlar biliyor. Fikrim ne olursa olsun ben bir cumhurbaşkanına, bir başbakana hakaret etmem, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti başbakanıdır.” ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞ OLARAK ELEŞTİRMEYE HAKKIM YOK MU?'

"Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanı’nı eleştiremeyecek miyim?" diyen Taş, “ Cumhurbaşkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı başkanlık yaptı. Masada bir garip fotoğraf vardı. Başbakan çok üzgündü. Ben de ona istinaden dedim ki; 'çok iyi anlıyorum' dedim. 'Başbakansın ama değilsin. Bakanlar kurulu toplanmış ama başında sen değilsin. 23 Nisan gibi.' Bu tweetin hiçbir yerinde ben bir hakaret göremiyorum. Öyle bir durum oldu ki sanki demir perde ülkesi gibiyiz. Ortadoğu ülkesi miyiz? Fikir özgürlüğü diyorlar; Anayasa'da vatandaşın bu hakları korunduğu halde fikir özgürlüğü diyorlar. Ne alakası var bunun fikir özgürlüğüyle. Ben başbakanımızı, cumhurbaşkanımızı eleştiremeyecek miyim?” diye konuştu.

'HÜKÜMETTEN VE POLİTİKALARINDAN HOŞLANMIYORUM'

Hükümetten ve yaptığı politikalardan hoşlanmadığını dile getiren Taş, şöyle devam etti: “Açıkça söylüyorum; ben ne şu andaki hükümetten ne de yapılan politikalardan, bütün bu baskılardan bir vatandaş olarak hoşlanmıyorum. Yanlış yapıyorlar. Bunların hepsi ülkemizi çok kötü gösteriyor. Hem dışarıdan hem de içeriden. Ben buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Yaptıkları iş, gittikleri yol yol değil. Demokratik bir ülkede vatandaşın en doğal hakkı fikirlerini savunma ve söyleme hakkıdır. Bunları elimizden alamazsınız.”

Bundan sonra da tweet atmaya devam edeceğini belirten Taş, “ 'Biz bugün Atilla Taş’ı aldık bizden korkar bundan sonra böyle tweetler atamaz' diyorsanız yanıldınız. Asıl bundan sonra öyle tweetler atacağım. Asla susmayacağım. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelene kadar, gerçek anlamda insanlar özgür yaşayana kadar, insanların hakları yenilmeyene kadar, ihaleleri yandaşlık yaparak yandaşlarına vererek, bir kesimi görmezden gelerek yaptıkları her türlü politikayı kınıyorum. Ve her zaman bunların karşısındayım.” dedi.

Türk adalet sistemine güvenmediğine dikkat çeken Taş, şunları söyledi: “Susacağımı düşünüyorlarsa bilsin ki susmayacağım. Demek ki doğru yoldayız. Demek ki bir yerlere artık dokunuyoruz ki olay buraya geldi. Memleketim ve demokrasi adına çok üzgünüm. Benim 4 tane tweetime yasak kararı koydular. Biz mahkemeye itiraz ettik. İtiraz kabul edilmedi. 10 gün içinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nden de bir şey çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceğiz. Ben bir vatandaş olarak artık adaletimize güvenmiyorum. Türkiye’deki adalet sistemine güvenmiyorum. O kadar baskı altında mahkemeleri kendilerine bağladılar ki insanlar artık mahkemesine güvenmiyor. Atatürk demiş ya 'beni Türk doktorlarına teslim edin' tamam ama beni Türk adaletine teslim etmeyin!”