Kanaltürk binası önünde polis ekiplerinin darp ederek gözaltına aldığı Cihan Haber Ajansı Teknik Müdürü Hüseyin Arıcı ve Zaman Gazetesi muhabiri Celal Kaya, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından basın çalışanlarına orantısız güç uygulanmış, bazı gazeteciler gözaltına alınmıştı. Canlı yayın esnasında gözaltına alınan Cihan Haber Ajansı Teknik Müdürü Hüseyin Arıcı ve muhabir Celal Kaya, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Arıcı ve Kaya yaklaşık 4 saat gözaltında tutuldu.

Yaşanan arbedeyi cep telefonuyla görüntülemek istediği için yaka paça gözaltına alındığını belirten Arıcı, "Canlı yayın aracının içerisindeydim. Bir kalabalığın geldiğini gördüm. Polisler de vatandaşları darp ediyordu. Cep telefonumu çıkarıp görüntü almak istedim. Ancak birden üzerime atlayan polisler boğazımı sıkarak beni gözaltına aldılar" şeklinde konuştu.

Görevini yaptığı için gözaltına alındığını ve darp edildiğini söyleyen Celal Kaya ise, "Ben orada görevimi yapıyordum. Ama polis beni darp ederek gözaltına aldı. Çantamı ve ceketimi yırttı. Rapor alıp suç duyurusunda bulunacağım" dedi.