Selam-Tevhid soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 5’i sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan, “Bu ülkede Türk olmanın, vatana hizmet etmenin bedelini gözaltına alınmakla ödüyorum.” dedi.

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 21 polisten 5'i bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen polisler, daha sonra tekrar emniyete götürüldü. Hastane çıkışında Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan'ın sözleri dikkat çekti. Ceylan, “Bu ülkede Türk olmanın, vatana hizmet etmenin bedelini gözaltına alınmakla ödüyorum.” diye bağırdı. Bozkurt işareti yaparak hastaneye giren emniyet görevlisi Kılıç Arslan ise “Saraydaki devşirme güç hesap verecek. Acem çocukları hesap verecek.” ifadelerini kullandı.

Emniyet görevlisi Ali Fuat Altuntaş, mahkeme kararlarını uyguladıkları için gözaltına alındığını söylerken, ismini söylemek istemeyen bir polis memuru ise, “Allah büyük. Hesabımızı Allah’a bıraktık.” şeklinde konuştu.