Yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan, emniyet mensuplarının avukatları ve eşleri Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

17 Aralık operasyonunda teknik büro amiri olarak görev alan Ayhan Arıkanoğlu’nun eşi Ayşe Arıkanoğlu eşinin gözaltına alınmasını beklediklerini belirterek “Eşim 17 Aralık operasyonundan bir fiil görev almış teknik büro amiriydi. 17 Aralık dosyasındaki birçok teknik delillerin görüntülerin, pek çok takibin dosyaya koyulmasında amirlik yapmış birisi bu yüzden burada.” dedi.

Arıkanoğlu, yaşananların kendileri için endişe edilecek bir durum olmadığını ifade ederek, “Benim eşimin dosyaya koyduğu deliler arasında camii önünde alınan rüşvet poşeti, o rüşvet poşetinin önünde kılınan namazların görüntüleri de vardı. İnternette dolandı ama millet ne kadarını gördü bilmiyorum. Ne yazık ki milletimiz dinle aldatılan bir hale geldi. Bugün bunun bedelini ödüyorsak bu bizim içim gam değil.” şeklinde konuştu.

Eşinin görev başındayken gözaltına alınmasına dikkat çeken Arıkanoğlu, “Benim eşim 2005 akademi mezunu. Şuan Başkomser. Hali hazırda Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevdeydi. Görevden alınıp buraya getirildi. Bundan sonra da sonumuz nereye varır gibi düşüncelere sahip değiliz. Başımıza geleceği az çok kestirebiliyoruz. Bununla ilgili biz değil onlar üzülsünler. İddianameler hazırlanıp mahkemeye çıkıldığı vakit tek tek sorular sorulduğu vakit Ayhan Arıkanoğlu’nun anlatacakları, Nazmi Ardıç’ın anlatacakları Türkiye’de pek çok şeyi değiştirecektir ona inanıyorum. Onun için bizim eşlerimizin korkacağı, endişe edeceği hiçbir şey yok. Korkması gerekenler varda 17 Aralık’ta ne kadar dahili olan varsa onlar endişe etsin.” diye konuştu.

Eşinin hem iş disiplini açısından hem de hiyerarşik düzen açısından kurumuna çok bağlı bir insan olduğunun altını çizen Arıkanoğlu, ”İnanıyorum ki dosyasında, yaptığı işlerde bir tane hakim kararı olmayan işlemi yoktur. Savcı ile irtibat hali olmaksızın kendi kafasına göre yaptığı hiçbir iş yoktur. Amirlerinden aykırı bir şekilde hareket ettiği hiçbir işi olmadığını adım kadar eminim. Bir buçuk yıldır biz bu operasyonu bekliyoruz. Hatta önce bize olurdu diye bekliyorduk. Terör şubenin, istihbarat şubenin gözaltına alınması, cezaevine gönderilmesi beklediğimiz şeyler değildi. Onlar 17 Aralık'la alakası olmayan şeylerdi. Orada da çok daha farklı, çok daha derin dosyalar varmış bunu öğrenmiş olduk.” açıklamasında bulundu.

'OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN EMNİYET MENSUBU OPERASYONDA KULLANILAN ARACIN ŞOFÖRÜ'

Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 polisin avukatlığını yapan Ali Çanak, 17-25 Aralık operasyonuyla ilgili görev yapan emniyetin değişik birimlerindeki emniyet mensuplarına yönelik daha önce operasyonlar yapıldığını belirterek, dosyaların detaylarını incelemediklerini ifade etti. Avukat Çanak, “Ön bilgilerimize göre de ciddi hiçbir suçlama yok. Bu operasyonda gözaltına alınan emniyet mensubu kardeşimiz operasyonda kullanılan aracın şoförü. Operasyona girmiş ve operasyonda amirlerine ben bu operasyonda bunların suçsuz olduğuna kanaat getirdim. Burada sürücülük yapamam, sizi taşıyamam, getiremem, götüremem gibi bir şey söylemesi mümkün değil. Emir ve komutanın gereğini yapıyor zaten. Ayrıca o günkü şartlarda 17-25 Aralığın doğru mu yanlış mı olduğu kararını verecek hakim konumunda birisi de değil. İnşallah adalet yerini bulur. Bu soruşturmayı yürüten meslektaşlarımız inşallah adildir. Onlar da doğrusunu ortaya çıkarıp hukukun gereğini yerine getireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk defa Organize Şubedeki polislere yönelik operasyon yapıldığını söyleyen Çanak, “Arkadaşlarımıza operasyonlar yapılıyor. Bu polis arkadaşlarımızın bir çoğu bi hakkın yapmış olduğu görevlerinden dolayı, yani amirlerinin vermiş olduğu görevi yerine getiren, işini düzgün yapan dört dörtlük, samimi, ihlaslı vatan evlatlarının çoğu sağa sola zaten sürülmüştü. Şimdi de Türkiye’nin dört bir tarafına sürülen arkadaşlarımıza operasyon yapılıyor ve Türkiye’nin 4 bir yanından İstanbul’a toplanıyor. Benim müvekkilim Bitlis Hizan’dan geliyor. Şu anda ailesi perişan, çoluğu çocuğu perişan.” ifadelerini kullandı.

Operasyonun bugün yapılmasını bir algı operasyonu olarak yorumlayan Çanak, şunları söyledi; “Ağrı Diyadin’de bir operasyon yapıldı. Orada kamuoyunun dikkatini çeken enteresan kafalarda soru işaretleri bırakan konular var. Bu aziz milletin insanları şu anda iktidarı sorguluyor. Silahlı kuvvetlerin yapmış olduğu şeyleri sorguluyor. Dolayısıyla burada bir başarısızlık var ve bunu örtbas etmek için ve keza gündemi değiştirmek için yapılan bir operasyondur diye düşünüyorum. Kamuoyunun dikkatini bu yana çekmek.”