Selam Tevhit terör örgütü soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda üçüncü kez aynı suçlamalarla gözaltına alınan Necati Arslan, bilgisayar kayıtlarını sildirdiği ve format attırdığı iddiasını yalanladı. Emniyette güvenlik kamera kayıtlarının müfettişlerce günlerce incelendiğini ve herhangi bir suç unsuru bulunamadığını vurgulayan Arslan, algı oluşturulmak için gözaltına alındığını aynı soruların tekrar sorulduğunu söyledi.

Polislere yönelik operasyonda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Necati Arslan’a savcılık sorgusunda, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve bürokratların dinlendiği, bazı konuşmaların tutanak haline getirildiği iddiaları soruldu. Arslan’a bilgi teknolojileri büro amirliğinde amir yardımcısı olarak bilgisayarlara girme yetkisi olan kişi olduğu hatırlatıldı. İlk operasyonda serbest kalan polislerden Metin Sayılgan’ın sonradan tekrar ifade vererek 18 Aralık 2013’te bilgisayarlarda silme işlemi yapıldığını ve format atıldığını söylediği belirtildi. Arslan’a bu işlemler için kimden emir aldığı ve neden sildiği soruldu.

Aynı soruşturma kapsamında 22 Temmuz’da da gözaltına alındığını ve o zaman da aynı soruların sorulduğunu ifade eden Arslan, o zaman verdiği cevaplarını tekrarladığını kaydetti. O dönemki ifadesinin ardından mahkemeden serbest kaldığını belirten Arslan, herhangi bir silme işlemi yapmadığını söyledi. O dönemde Başsavcılığa teknik izahatlarla birlikte savunma hazırladıklarını, ifade verebileceklerini dilekçe ile bildirdiklerini anlatan Arslan, ‘biz size haber veririz’ denildiğini ancak ifadeye çağrılmadıklarını vurguladı. Ancak devam eden süreçte aynı suçlamalar sonrası iki kez serbest kalmasına rağmen üçüncü kez gözaltına alındığını kaydetti.

Aleyhine ifade veren polis memuru Metin Sayılgan’ın kendi bürolarında çalışmadığını ifade eden Arslan, bina olarak da farklı bir blokta görev yaptığını anlattı. 18 Aralık günü format atıldığı iddiasını kabul etmeyen Arslan, emniyetteki tüm kamera kayıtlarının toplatıldığını, polis baş müfettişlerinin günlerce incelediğini ve hiçbir suç unsuru bulamadıklarını vurguladı. Soruşturma müdürü Mustafa Çalışkan’ın da bu durumu çok iyi bildiğini aktardı. Soruşturma makamının bu kamera görüntülerini inceletmemesinin de soruşturma mantığına aykırı olduğunu söyledi. Bilgisayarların formatlanması, silinmesine dair emir vermediğini ifade eden Arslan, “Kaldı ki format işleminde tüm bilgiler geri gelebilir.” dedi. Arslan, bu nedenlerle Sayılgan’ın ifadelerinin tutarsız olduğunu belirtti.

Arslan’a Selam terör örgütü soruşturması kapsamında devlet yetkililerinin dinlenmesinin, bir kısım konuşmaların suç unsuru taşımamasına rağmen tutanak haline getirilmesinin amacının hükümeti yıkmak olup olmadığı soruldu.

Bu sorunun daha önce de açıklamasına rağmen, kendisinin hangi büroda çalıştığı dikkate alınmadan sorulduğunu kaydetti. Görevi gereği hiçbir soruşturmada yer almadığını ifade eden Arslan, söz konusu sorunun kendisiyle bir alakası bulunmadığını söyledi. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra 3-4 ay daha aynı yerde görevine devam ettiğini belirten Arslan, o dönemde de soruda belirtilen hususlarla ilgisi olmadığının bilinmesine rağmen bu sorunun maksatlı olarak sorulduğunu ifade etti. Belli bir algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Arslan, ek bir delil olmamasına rağmen aynı soruşturma kapsamında üçüncü kez gözaltına alındığını söyledi ve suçlamaları reddetti.