Şanlıurfa'da geçen ay gözaltına alınan polislerin ailelerine ihtiyaçlarının olup olmadığını sormak için adliyeye geldikleri gerekçesiyle gözaltına alınan polislere savcının sorduğu sorular ortaya çıktı. Polislere gözaltında, Twitter fenomeni Fuatavni'nin sıkça kullandığı 'tiran' ile 'zalim', 'hırsız', 'nemrut' gibi sözcüklerin anlamları tek tek sıralanarak, bu sözleri kullanıp kullanmadıkları ve kullandılarsa kimin için kullandıklarının sorulması dikkat çekti.

Şanlıurfa'da 7 Ocak 2015 günü yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin ailelerine, ihtiyaçları olup olmadığını sormak için adliyeye geldikleri gerekçesiyle gözaltına alınan polisler, 12 Şubat 2015 günü gözaltına alındı. 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten' sabahleyin evlerinde gözaltına alınan, sağlık kontrolünden geçirilen polisler, ardından Güvenlik Şube'ye götürüldü.

Polislere burada, savcı nezaretinde sorulan 30 soru ortaya çıktı. Bu polislere, Şanlıurfa merkezli usulsüz dinleme iddiası üzerine yapılan ilk algı operasyonunda gözaltına alınan meslektaşlarının, serbest kaldıktan sonra adliyenin hangi kapısından çıktıklarını ve adliye bahçesinin ana giriş kapısında neden onlarla buluştukları bile sorulduğu görüldü. Polislere sorulan sorular arasında; Twetter fenomeni fuatavni'nin sıkça kullandığı 'tiran' ile 'zalim', 'hırsız', 'nemrut' gibi sözcüklerin anlamları belirtilerek, bu sözleri kullanıp kullanmadıkları, kullandılarsa kimin için kullandıkları soruldu. Ayrıca, birinci operasyonda gözaltına alınan bazı polislerin, ailelere destek operasyonunda da ikinci kez gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltındaki meslektaşlarının ailelerinin ihtiyacı olup olmadığını sormak için adliyeye geldikleri gerekçesiyle gözaltına alınan o polislere sorulan sorulardan bazıları şöyle: "Gözaltı sonrası adliyenin hangi kapısından çıktınız? Adliye önünde, ana giriş kapısında sizi dışarıda bekleyenlerle buluşma sebebiniz nedir? Mesleğiniz nedir? Kaç yıldır polislik görevini icra ediyorsunuz? Eylemi basın yayın organları aracılığıyla duydunuz mu? 'Tiran' siyasal gücü zorla ele geçirme, onu kötüye kullanan kimse, acımasız, gaddar, despot anlamına geliyor. 'Tiran' sözünü 'Fuatavni' rumuzlu Twetter kullanıcısının kullandığı manada mı kullanıyorsunuz? Kimi kastediyorsunuz? Savcı mı, polis mi, hakim mi, yoksa 17-25 Aralık olaylarıyla ilgili olarak devlet büyüklerini mi kastediyorsunuz? 'Hırsız' başkasının malını habersiz çalan kimse anlamına gelmektedir. Hırsız diyerek, 17-25 Aralık olaylarıyla ilgili olarak devlet büyüklerini mi kastediyorsunuz? 'Nemrut' yüzü gülmez, acımasız, can yakıcı anlamına geliyor. Bunu hakime, savcıya mı yoksa 17-25 Aralık olaylarıyla ilgili olarak devlet büyüklerini mi kastediyorsunuz? 'Zalim' acımasız ve haksız davranan, zulüm eden anlamına geliyor. 'Zalimin elinden, zalimin kılıcını kim alacak. Zalimleri kim dize getirecek. Zalimler için yaşasın cehennem.' sözünde 'zalim' olarak cumhurbaşkanını mı, hükümeti mi, savcıyı mı, hakimi mi kastediyorsunuz? Ya da 17-25 Aralık olaylarıyla ilgili olarak devlet büyüklerini mi kastediyorsunuz? Polislerin ise ifadelerinde, bu kelimeleri hiç kullanmadıklarını, çoğunun anlamını bilmediklerini belirttiği kaydedildi.