Suriye’deki savaşta evine bomba düşmesi sonucu gözlerini kaybeden Muhammed Reşid (42) ve ailesine Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Kimse Yok Mu yetkilileri, Suriyeli Reşid ailesinin her zaman yanında olacaklarını ve düzenli bir şekilde yardım ulaştıracaklarını söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'a yerleşen Suriyeli Reşid ailesi, yaşam mücadelesi veriyor. Suriye’de savaşta evlerine düşen bombanın patlamasıyla gözlerini kaybeden Muhammed Reşit, 3 kızı ile birlikte yine aynı bombadan anne babası ve 7 kişilik ailesini kaybeden 9 yaşındaki Fatıma Zehra’yı alarak Türkiye’ye geldi. Gözlerini kaybeden 42 yaşındaki genç adam, 3’ü kendi kızı, biri de 9 yaşındaki komşusunun çocuğuyla birlikte Hatay’ın merkez mahallesinde kaldıkları delme çatma evde aylardan beri uzanacak yardım elini bekliyor.

Gözlerini kaybettikten sonra Türkiye’ye ambulans ile getirilen Muhammed Reşit, "Suriye’de savaş çok kötü yaptı bizleri. Evimize bomba düştü. Bombadan parça geldi gözüme şuan göremiyorum. Çocuklarımın en büyüğü 7, en küçüğü 3 yaşında ve bundan sonra kendi kızım gibi bakacağım 9 yaşında komşumun kızı ile birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu biliyorum. Suriye’de savaş hala devam ediyor. Tedavi ile gözlerimin tekrar açılabileceğini söylüyorlar ancak, bırakın tedavi ettirecek parayı, karnımızı doyuracak, kiramızı verecek kadar dahi paramız yok. Bizlere komşular ve Kimse Yok Mu sahip çıktı onlara çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Vatan toprağından ayrı kalmanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Çocuklarımın geleceği adına ülkemdeki savaşın bitmesi için dua ediyorum." dedi.

Evini Suriyeli aileye kiraya veren Hataylı Hakan Duman ise, ‘’Ben bu aileyi yeni tanıdım. Gözleri görmeyen arkadaşın kardeşini 3 seneden beri tanıyorum. Kardeşi bana geldi, 'savaşta yaralanan abim ve tüm ailesini kaybeden kimsesiz bir kız çocuğu var, onlara evini kiraya verir misin' dedi. Bende evimi kiraya verdim. 2 aydan beri kira vermiyorlar. Kardeşi çalışıyor, aylığını alınca vereceğini söyledi, bende bekliyorum. Bu gözleri görmeyen adama abisi bakıyor. Yemeğini getiriyor, ekmeğini getiriyor. Şimdi elektrik parası geldi, su parası geldi yatıramadılar. Şimdi biz Allah’ın yolundayız. Elimizden gelini kadar yardım edeceğiz. Benim başka 2 tane daha evim var, onlarda Suriyeli kalıyor. Hatay merkezi bırakın köylerde dahi kalacak yer yok, her taraf dolu, tek odalı yerler dahi şuan doldu.’’ şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Hatay temsilcisi Murat Küser ihtiyaç sahibi Suriyeli ailenin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "4 çocuğuyla çok çaresiz. Zor şartlarda hayatını sürdüren kardeşimize düzenli yardım ulaştıracağız. Suriyeli insanlar, kimi eşini kaybetmiş. Kimi çocuklarını kaybetmiş. Hüzün dolu yaşantıları bizleri çok etkiliyor. Muhammed kardeşimiz ve yüzlerce mağdur aile var, bunlara elimizden geldiği kadar yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Dernek olarak ailemizin yardımına koşmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.