Judoda Milli Takımımız, Zagreb Grand Prix’yi, ikisi altın toplam dört madalya ile, Macaristan ile birlikte birinci sırada kapattı. Organizasyonun son gününde 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya altın madalya kazandı.

Gelecek yaz Rio de Janeiro’da yapılacak Yaz Olimpiyatı’na katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasına önemli puanlar veren Grand Prix serisinin dördüncü durağı Zagreb’te Türkiye zirveyi aldı. Hırvatistan’ın başkentindeki organizasyonu, ikisi altın toplam dört madalya ile kapatan Türkiye, Macaristan ile birlikte birinciliği paylaştı.

BELKIS GERİ DÖNDÜ

Zagreb’teki organizasyonun açılış gününde Dilara Lokmanhekim’in altın, Ebru Şahin’in gümüş ve Sinan Sandal’ın bronz madalyası ile sevinen Türkiye, kapanış gününde de Belkıs Zehra Kaya ile şampiyonluk yaşadı.

Sakatlık nedeniyle uzun süre uzak kaldığı mindere, geçen ay sonunda Samsun Grand Prix ile dönen Belkıs, madalya için çok beklemek zorunda kalmadı. Zagreb’te +78 kiloda ilk turda Britanyalı Jodie Myers’ı yenen Belkıs, ikinci turda Alman Franziska Konitz’i wazari geriden gelip ippon’ladı. Yarı finalde milli takım arkadaşı Gülşah Kocatürk Özen’i eleyen Belkıs, finalde Hollandalı Tessie Savelkouls’u da ippon’ladı ve zafere uzandı. Belkıs böylece yaklaşık iki yıl aradan sonra uluslararası arenada madalya elde etti.

Zagreb’te Belkıs ile aynı sıklette yarışan Gülşah Kocatürk Özen de bronz madalya maçına çıktı ancak Alman Jasmin Külbs’e yenilince beşinci sırada kaldı.

ZİRVEYİ PAYLAŞTI

Bu sonuçların ardından 55 ülkeden 433 sporcunun yarıştığı Zagreb Grand Prix’de iki altın, bir gümüş, bir bronz madalya kazanan, bir beşincilik ve bir yedincilik alan Türkiye, tamamen aynı başarıya imza atan Macaristan ile sıralamada zirveyi paylaştı. İkişer altın kazanan Ukrayna ve Slovenya, Türkiye ve Macaristan’ı takip etti.