İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayatboyu İlerleme Derneği temsilcileri, İsmail Kurtul İlkokulu idareci, öğretmenleri, öğrencileri ve bazı veliler Kapıçam mesire alanı ve tabiat parkında düzenlenen bir faaliyette hem güzel havanın tadını çıkardılar, hem de çevre yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

 

Piknik ile başlayan gün daha sonra öğrencilerin çevre temizliği ile devam etti. Eldivenlerini giyen ve poşetlerle çöp toplayan öğrencilerin çabası ve coşkusu görülmeye değerdi. Proje kapsamında çevre kulüplerinin de etkili çalışmalarının sonucu olarak olağanüstü bir motivasyonla faaliyete katılan öğrenciler, kirliliğin özelikle doğal alanları bu denli etkilemiş olmasından duydukları üzüntüyü öğretmenleri ile paylaştılar. Temizlikten sonra Tabiat Parkı (Botanik Park)’nda yapılan çevre yürüyüşü ile en güzel bitki türlerini ve doğal güzellikleri birlikte gözlemlediler.

 

Faaliyetle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü şunları söyledi: “Kurum olarak Avrupa Birliği Programları kapsamında yürütülen bu tür faaliyetleri çok önemsiyoruz. Gençlerimizin çevre bilincine sahip olması, çevreyi tehdit eden unsurları tanıması, daha şuurlu bireyler olarak yetişmesi bizim önceliğimizdir. Çünkü dünya gelecek nesillerin bize emanetidir. “Green World” projesi ile çocuklarımıza, gençlerimize bu tür etkinlikler sağlayarak çevre sorunları üzerinde birebir gözlem yapmalarını, sorumluluk duygusunu hissetmelerini amaçladık. Onların ilgisi ve katılımı bizleri son derece memnun etti. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve projenin paydaşı olan kurumların temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Green World” projesi Türk Ulusal Ajansı’nın hibe desteği ile Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında 2013 yılında başlamıştı. Projenin İtalya ve Türkiye’de oluşturulan iki bölgesel ortaklık yapısı içerisinde Italya’nın Campobasso kentinde bölgesel yönetim, okul ve sivil toplum kuruluşları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İsmail Kurtul İlkokulu ve Hayatboyu İlerleme Derneği bulunuyor.