Eskişehir’de DİSK’e bağlı Metal-İş sendikası üyesi işçiler ile bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, AK Parti hükümeti tarafından metal işçilerinin grevinin ertelenmesini protesto etti.

DİSK üyesi işçiler, akşam saatlerinde Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki 7’ler Parkı'nda buluşarak, AK Parti il binasına doğru hükümet aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçti. Kalabalık işçi grubu yürüyüş süresince grevin ertelenmesine tepki için attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti. İşçilerin eylemi sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçilerin AK Parti il binasına 100 metreden fazla yaklaşmasına izin vermedi.

AK Parti il merkezinin önündeki Yunus Emre Caddesi işçilerin eylemi sırasında trafiğe kapatıldı. Buradaki basın açıklamasını DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Bayram Kavak yaptı. Kavak, işverenleri, MESS’i, hükümeti ve yargıyı uyardıklarını belirterek, "Biz bu yola çıkarken, bedel öderiz ama bedel de ödetiriz diye çıktık. Grev yasakları size sadece dereyi geçirdi. Metal işçilerinin denizinde boğulmak istemiyorsanız haklarımızı vereceksiniz. Mücadele sokaklara, AKP binalarının önüne taşınmıştır. Hükümet kurumlarının önüne de taşınacaktır. Grevin ertelendiği gün fabrika kapısında bekleyen AKP’ye oy veren üyelerimiz bir daha oy vermemeye yemin ettiler." diye konuştu. Basın açıklamasından sonra işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.