Hatay’ın Dörtyol ilçesinde özel bir demir-çelik fabrikasında çalışan işçiler greve gitti. Dörtyol’da Yücel Boru Fabrikaları önünde ellerinde pankartlarla toplanan işçiler, haklarının verilmesi için grev kararı aldıklarını söylediler.

Fabrika girişinde özel güvenlik ekipleri, fabrika önünde ise Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. CHP Dörtyol ilçe yönetimi de grev yapan işçilere destek vermek için fabrika önüne kadar gelerek, işçi temsilcileri ile görüştü. İçiler, 'İnadına sendika, hakkımızı arayacağız' şeklinde slogan attı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülergül, işçiler adına yaptığı basın açıklamasında, “Haklarımızı almak için mücadele ediyoruz. Bakanlık, 29 Ocak'tan sonra greve çıkabileceğimizi söyledi. Bugün 22 fabrikada, 22 değişik yerde grev pankartlarımızı astık, bütün emekçi dostlarıma, emekten yana olanlar bu mücadeleye sahip çıkmalı.” dedi.

Fabrika işçilerinden Abdurrahman Eraslan ise “Bizleri tatmin edecek bir maaş istiyoruz, bugün itibari ile greve başlandı, haklarımızın iyleştirmesini istiyoruz, sözleşmelerin düzenli olmasını istiyoruz. Bugün Dörtyol’da 100’ün üzerinde işçi greve gidiyor.” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından fabrikanın duvarına 'Bu iş yerinde grev var' pankartı asıldı.