Grup Yorum üyeleri, kendilerine konser için stadyum verilmemesini protesto ederek bisikletleri ile Kadıköy'den Ankara'ya hareket etti.

Öğlen saatlerinde Kadıköy Boğa Meydanı'nında toplanan Grup Yorum üyeleri ve çok sayıda hayranı konser için stadyumların verilmemesini protesto etti. Kalabalığın çeşitli sloganlar atmasının ardından Grup Yorum üyeleri Boğa Meydanı'nda küçük bir konser verdi. Hayranlarına bir konuşma yapan Grup Yorum üyesi İnan Altın, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşık 3 aydan bu yana AK Parti'nin sanat ve sanatçılar üzerinde uyguladığı terörü protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini kaydeden İnan şöyle konuştu: “Buna bir dur demek istiyoruz artık. Çünkü çok keyfi uygulamalar ile karşılaşıyoruz. Yani en yasal, en demokratik haklarımızı bile kullanmamıza izin vermiyor AKP. Herkes gibi bizim de konser düzenleme hakkımız var. Ama başvurduğumuz zaman çeşitli nedenlerle vali tarafından yasaklanıyor. Bu sadece valilerin kararı değil, bunu biliyoruz çünkü gittiğimiz her yerde yaşanıyor bu. Ya da stadyumlarda spor etkinliklerin dışında konserler de yapılıyor. Ama bu stadyumlar bize çeşitli bahaneler üretilerek hiçbir yerde verilmiyor. Stadyumlar da AKP'ye bağlı olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı. Merkezi olarak stadyumların bize verilmesi engelleniyor, meydanlarda da konserler vermemiz yasaklanıyor. Biz de bu durumu protesto ediyoruz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bu keyfiyeti bütün insanlara, herkese anlatacağız. Anlatma yöntemlerimizden bir tanesi bu. Bisikletlerle Ankara'ya kadar giderken yolumuz üzerindeki bütün insanlarla bu durumu paylaşacağız. Bir de imza kampanyası başlattık. Yüzbinlerce insanın tepkisini, bu durumu kabul etmediğini AKP'ye göstermek istiyoruz. Gittiğimizde de bu imzaları AKP'ye teslim edeceğiz.”

İnan Altın, eylemin 10 bisiklet ile yaklaşık 8 günde tamamlanacağını ve bu yolculukta güzergah üzerinde ki çeşitli yerlere de uğrayacaklarını söyledi. Ankara'da Yüksel Caddesi'nde karşılanacaklarını dile getiren Altın, burada gerçekleştirilecek eylemin ardından toplanacak olan imzaları İçişleri Bakanlığı'na teslim edeceklerini belirtti.