Bakırköy Halk Pazarı’nda Pazar günü konser vermeyi planlayan Grup Yorum üyeleri, İstanbul Valiliği’nden çıkacak kararı bekliyor. Valiliğin kendilerine sözlü olarak olumsuz yanıt verdiğini, ancak yazılı bir karar beklediklerini belirten Grup Yorum üyeleri, kendilerine izin çıkmaması durumunda konseri iptal etmeyeceklerini ifade ediyor.

Grup Yorum üyeleri Pazar günkü konser için iki TIR ve bir kamyon dolu malzemeyi Bakırköy’deki Halk Pazarı’na getirdi. Grup Yorum üyeleri kendilerine Bakırköy Belediyesi tarafından izin verildiğini söylerken, İstanbul Valiliği’nden kendilerine sözlü olarak olumsuz cevap verildiğini ancak bu konuyla ilgili yazılı bir karar verilmesini beklediklerini kaydetti.

Sabah saatlerinden beri valilikten gelecek kararı beklediklerini belirten Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt, “Pazar günkü konser için ses sisteminin kurulduğu sırada fiili polis engeli ile karşılaştık. Konserin resmi başvuruları devam ediyordu. Konser başvurusuyla ilgili valilikten olumsuz bir yanıt geldi. Birkaç gündür belediye aracılığıyla duyduğumuz bazı şeyler vardı. Geçen haftaki Çağlayan Adliyesi’ndeki olayla ilgili olarak valiliğin konserle ilgili bazı çekinceleri olduğunu duyduk. Vali yardımcısına bu eylemin bizim konserle ilgili olmadığını söyledik. Herhangi bir gerginlik oluşmayacağını söyledik.” dedi.

“Geçen hafta yaşanan olay (Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi) sebebiyle bunun bir bahane olduğunu düşünüyoruz.” diyen Bozkurt, "Valilikten olumsuz karar çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna “Biz konserimizi iptal etmeyeceğiz. Konserimizi yapmak için bütün dinleyenlerimizi çağıracağız. Burada olacağız. Burası Grup Yorum’la anılan bir alan. Bu yasaklarla çok karşılaştık. Biz konserimizi yapacağız. Kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar, şu anda avukatlarının yürütmeyi durdurma kararı için bir dilekçe götürdüğünü dile getirirken, Grup Yorum üyesi Dilan Balcı ise böyle bir yasaklamayı beklediklerini aktardı.