Okmeydanı’nda sabaha karşı düzenlenen operasyona Grup Yorum üyeleri basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Okmeydanı’nda sabaha karşı terör operasyonu yapılmış ve operasyon kapsamında İdil Kültür Merkezi'ne de baskın düzenlenmişti. Operasyonda Grup Yorum üyesi bazı kişiler gözaltına alınmıştı. İdil Kültür Merkezi önünde toplanan eylemciler operasyonu pankart açarak ve slogan atarak protesto etti.

Eylemde grup adına basın açıklamasını Grup Yorum üyesi İnan Altın yaptı. Altın açıklamasında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan rehine olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Polisin yaralıları infaz ettiğini iddia eden Altın şöyle devam etti: “Eylemci için dediler ki, ‘Önce onlar sıktılar, sonra operasyon yapmak zorunda kaldık’, daha aynı günün gecesinde eylemcilerin çektiği video yayınlandı. Gördük ki polis direk operasyonu yapmış, yaralı halde yakalamış ve infaz etmiş. Bu yalanlar artarak devam ediyor. Devletin gücünün kudretinin ne olduğunu görüyoruz. Başlarına bir şey geldiğinde İdil Kültür Merkezi, Gençlik Federasyonu basılıyor. Gelin içeriyi hep beraber görelim. Dolapları darmadağın etmişler. Eşyaları darmadağın etmişler. İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi, Başbakan’a sesleniyorum. Zavallısınız. Gücünüz de bu kadar kudretiniz de bu kadar.”

Grup Yorum’un konserini engellemeye çalıştıklarını öne süren Altın, “Grup Yorum olarak zaten bir kampanyamız vardı. Bu iktidar sesimizin daha da büyümesini engellemek için stadyumları yasaklıyor. Engelliyor. 30. yıl konserlerimizi stadyumlarda vermek istedik. Çaldığımız bütün kapılar iktidarın tehditleri yüzünden bir bir kapanıyor. Stadyum konserleri ile yetinmeyen bu iktidar şimdi de 12 Nisan’da vermeye hazırlandığımız bağımsız Türkiye konserini de engelleme girişimlerine başladı. Bu baskınlar kurumumuzun da basılması diğer demokratik kurumların da basılması 12 Nisan’a o görkemli güne hazırlanmamızı da engelleme çabasıdır. Ama nafile. Bir hafta sona orada milyonlar olacağız. Hesap soracağız.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından grup bir süre daha slogan attıktan sonra eyleme son verdi.