Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, 7 Haziran seçimlerinde seçmenin hiçbir partiye tek başına iktidar olma şansı tanımadığını belirterek, “Uzlaşmacı, herkesi kucaklayan bir koalisyonun ülkeye büyük hizmet edeceğine inanıyoruz. İş dünyası olarak hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz.” dedi.

GTO haziran ayı olağan meclis toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları’nın da katılımıyla ortak meclis toplantısı olarak gerçekleştirildi. GTO Meclis Başkanı Ali Yener’in yönetimindeki toplantıya, Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları’nın meclis ve yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve GTO meslek komite üyeleri katıldı. 7 Haziran’da gerçekleştiren milletvekili seçimlerine değinen GTO Başkanı Eyüp Bartık, seçmenin hiçbir partiye tek başına iktidar şansı tanımadığını söyledi. Halkın koalisyon istediğini belirten Bartık, “Uzlaşmacı, herkesi kucaklayan bir koalisyonun ülkeye büyük hizmet edeceğine inanıyoruz. İş dünyası olarak hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Kurulacak hükümetin ekonomi ve eğitime ağırlık vermesini bekliyoruz. Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı var, bu büyüme ekonomi ve eğitim ağırlıklı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN YENİ BİR BÜYÜME MODELİNE İHTİYACI VAR

Bartık, Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu büyümenin eğitim ve ekonomi ağırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin ihracatında ve ithalatında gerileme olduğunu hatırlatan Bartık, ithalatın gerilemesiyle cari açığın da düşmeye devam ettiğini söyledi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de 7 Haziran seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade ederek, “Hükümetin bir an önce kurularak programını açıklamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise ilçenin gelişimi adına yaptıkları ve planladıkları çalışmaları dile getirdi. İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen de müşterek toplantı ile iyi sonuç elde edileceğini belirterek, ortak girişimle güzel bir Gaziantep’i ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.