Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından, gıda firmalarına yönelik ABD’ye iş gezisi düzenlendi.

KOSGEB destekli gerçekleştirilen iş gezisi kapsamında 'Fancy Food Summer Show Gıda Fuarı'na katılan firmalar ziyaretçi ve katılımcı olarak fuarda yer aldı. GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bozgeyik ve Meclis Üyesi Mahmut Yıldırım’ın da katıldığı iş gezisi çerçevesinde, New York’da faaliyet gösteren Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası ile New York Ticaret Ataşeliğinde toplantı yapıldı.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bozgeyik yaptığı açıklamada, Gaziantepli gıda firmaların fuarda ürünlerini sergilediğini söyledi. Firmaların yabancı firmaları incelediğini anlatan Bozgeyik, dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi ABD pazarına açılmak isteyen firmalar için fuarın büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Gaziantep menşeili gıda ürünlerine önemli bir talep olduğunu gözlemlediklerini belirten Bozgeyik, sektör temsilcilerinin, farklı ürünler, üretim trendleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi sahibi olduğunu ifade etti. Yaklaşık 80 ülkeden 2 bin 800 firmanın fuarda stant açtığını anlatan Bozgeyik, “Fuarı ziyaret eden firmalarımız, kendi ürünlerini de katılımcı firmalara tanıtma fırsatı buldu. İhracat bağlantıları için ilk görüşmeler de yapıldı.” dedi. Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TACCI) ziyaret edildiğini bildiren Bozgeyik, “TACCI Başkanı Ali Koçak, yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı. Koçak, GTO'nun da TACCI’ye üye olmasını ve böylece üye firmalarının ABD ile iş yapma fırsatlarının kolaylaştıracağını önerdi.” ifadelerini kullandı.

TACCI tarafından düzenlenen Ticaret Konferansı'na katıldıklarını belirten Bozgeyik, konferansın ardından da New York Ticaret Ataşesi ile görüştüklerini kaydetti. Bozgeyik, katılımcı firmalardan olumlu dönüşler aldıklarını da sözlerine ekledi.