Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kapsamında oda tarihinde bir ilke imza atarak, nisan ayı olağanüstü meclis toplantısını Çanakkale’de yaptı.

GTO meclis üyeleri, toplantı öncesi Çimenli Tepe, Deniz Müzesi ve Aynalı Çarşı gibi Çanakkale’nin önemli noktalarını görme imkanı buldu. Zaferin nasıl kazanıldığı hakkında detaylı bilgi alan meclis üyeleri, savaşın yaşandığı bölgeleri de gördü. Meclis sonrası da feribotla savaşın yaşandığı bölgelere giden GTO Meclisi, burada Gelibolu Yarımadası tarihi milli parkındaki anıt ve şehitlikleri gezdi. Şehitler Abidesi önünde toplanan meclis üyeleri, kırmızı-beyaz balonları gökyüzüne saldı.

GTO, Çanakkale Olağanüstü Meclisi Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığında toplandı. Yener, oda tarihinde ilk kez önemli bir tarihte, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı yerde meclis toplantısı yaptıklarını söyledi. Bunun meclis adına gurur verici olduğunu vurgulayan Yener, şöyle devam etti: “Çanakkale Savaşları, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde eğilmeyi şeref addediyoruz. Allah bizlere bir daha böyle savaş göstermesin.”

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kara da Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirtti. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri olduğuna dikkati çeken Kara, “Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır, unutulmamıştır, unutulamaz da. Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşı’nda kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz kahramanlık destanıdır.” diye konuştu.

Toplantı sonunda meclis üyeleri Çanakkale Savaşları ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.