Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO), eğitim ve gelişim platformu olarak hayata geçirdiği GTO Akademi, iş hayatına dair farklı konularda eğitimler veriyor. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer kurumsal, kişisel ve mesleki gelişim eğitim programlarıyla üye firmaların ve çalışanlarının mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı açıklamada uzun yıllar kobilerin gelişimi, rekabet edebilirlik kapasitelerinin artırılması ve çalışanların mesleki gelişiminin desteklenmesi amacıyla çeşitli alanlarda eğitimler düzenlendiğini söyledi. Bu eğitimlere yenilikçi ve dinamik bakış açısıyla GTO Akademi adı altında devam ettiklerini belirten Göçer, Kobi ve bireylerin, değişim ve gelişim yolculuklarına rehberliği amaçladıklarını ifade etti. Kobilerin GTO Akademi ile gelişeceğine dikkati çeken Göçer, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun, üyelerin talepleri doğrultusunda planlanan eğitimlerin alanında uzman kişilerce verildiğini vurguladı.

Göçer, yeni dönemde kurumsal gelişim eğitimleri kapsamında 'İhracatçı Olma Eğitimi, Yöneticiler İçin Yatırım Kararları, Fizibilite ve Bütçe Eğitimi, Pazarlama Stratejileri ve Müşteri İlişkileri Eğitimi, Sosyal Düzenlemelerle İş Hukuku ve Sosyal Sigortalar Mevzuatı ile Bordro Hesaplama Teknikleri' eğitimi vereceklerinin bilgisini verdi.

Akademi eğitimlerinin Gaziantep iş dünyasına değer katacağına dikkat çeken Göçer, şunları kaydetti: “Artık büyük olanlar değil, önce değişime ayak uyduran, sonra değişime liderlik yapabilen, esnek ve hızlı olanlar daha başarılı oluyor. Rekabetin acımasız boyutlara ulaştığı günümüzde kendini geliştirmeyen ve yenilenmeyenlerin bu rekabete ayak uydurması çok zor. Oda olarak bu gerçeklerden yola çıkarak GTO Akademi’de iş dünyasına katkı sağlayacak farklı dallarda eğitim vermeye karar verdik. En büyük yatırımın insan olduğunu biliyoruz ve insana yatırım için çalışıyoruz.”