Boydak Holding’in ormanlık bölge yapmak için 49 yıllığına kiraladığı arazinin tahsisi iptal edildi. Peygamber Efendimizin hadislerinin yer aldığı tabelalar da bakanlık tarafından sökülerek yere atıldı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Boydak Holding, Kayseri’de Yılanlı Dağı mevkiindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanı ağaçlandırmak için 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladı. Holding, bölgede 7 yıl ağaçlandırma yaptı ve yarım milyon fidan dikildi.

200 TONLUK SU DEPOSU YAPILDI

Fidanların damlama sistemiyle sulanması için büyük havuzlar ve su depoları yaptırıldı. Bir bölüm 5,5 kilometre çit ile çevrildi ve 12 kilometre yol yapıldı. 120 metre derinlikten saniyede 33 litre su çıkarıldı. Suyu bölgeye basmak için 60 ve 200 tonluk depolar ile her taraf sulanır hale getirildi.

BİR AYDIR AĞAÇLAR SULANMIYOR

Dağlık bölgeyi ormana çeviren Boydak Holding’e bir ay önce, alanla ilgili proje tahsisinin bakanlık tarafından iptal edildiği bildirildi. İptal sonucu holding personeli alanı terk etti. Sulanamayan ve bakımları yapılamayan ağaçlar kurumaya terk edildi. İddiaya göre proje tahsisinin iptalinden sonra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alandaki holdinge ait bütün tabelaları söktü.

ABDULLAH GÜL TABELASINI İNDİRDİLER

Sökülen tabelalar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına ağaçlandırma amacıyla belirlenen saha ile ilgili tabelanın yanı sıra Peygamber Efendimizin (SAV), “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz” Hadis-i Şerif’inin bulunduğu tabela da sökülerek yere atıldı.

AÇIKLAMA YA DA TEKZİP YOK

Kayseri’de yayın yapan bir yerel gazetenin geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği tabelaların sökülmesi, yere atılması, bölgedeki ormanlık alanın adeta talan edildiği ve ağaçların sulanmadığına dair iddialarla ilgili hiçbir yetkili herhangi bir açıklama yapmadı.