Ahmet Taşgetiren'in sert eleştirilerinden ve gazeteden istifasından sonra Bugün Gazetesi yazarı Gülay Göktürk de Yolsuzluk Operasyonları'nı eleştirdi. Göktürk yazısında, bu operasyonların siyasi olduğunu, hükümete ağır hasar vermek isteyenlerin acilen tasfiye edilmesi gerektiğini yazdı.

İşte o yazı:

"Bugün Türkiye'de başını kuma gömmemiş herkes gibi ben de son operasyonun dikkatle planlanmış, zamanlanmış, hedefi belli, siyasi bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Bu olay artık devlet içinde, kendi siyasi hedefleri olan, ortak bir irade gösteren, ortak hareket eden otonom bir oluşumun varlığını görmezden gelinemeyecek bir hale getirmiştir. Yani Başbakan haklıdır. Bu bir siyaset mühendisliğidir ve hedefi de Erdoğan hükümetine seçim öncesinde ağır hasar vermek

HEPİMİZ İÇİN TEHDİT

Bu oluşumun varlığını sadece siyasi iktidar için tehdit olarak görmek de yanlıştır. Böyle bir tablo sadece hükümet ya da muhalefet partileri ya da Meclis'te değil, bütün toplumda ürküntü ve korku yaratır. Bu yapı tasfiye edilmeden hiç kimse kendini güvende hissedemez. Oylarımızla getirdiğimiz iktidarın ne zaman nasıl bir operasyonla götürüleceğini bilememek, böyle bir ülkede yaşamak, istikrarı da güvenlik duygusunu da yok eder.

HUKUK İÇİNDE KALARAK TASFİYE EDİLMELİDİR

Burada püf nokta, tasfiyenin hukuk devleti anlayışı içinde yapılmasıdır. Bizim devletin çatışmaların kızıştığı ortamlarda "rutin dışına çıkma" alışkanlığını birçok örneğiyle biliyoruz. Şimdi yeni ve çok şiddetli bir çatışmanın ortasında olduğumuza göre, yine "rutin dışına çıkma" ve bir cadı avı başlatma tehlikesine karşı baştan uyarmak isterim. Bu yapılanmanın tasfiyesi mutlaka hukuka uygun bir şekilde; insanlar sırf kimlikleri yüzünden mağdur edilmeden; devletin hiyerarşik işleyişine aykırı davranıldığı ve otonom grup tavrı gösterildiği ortaya konularak yapılmalıdır. Zor olduğunu biliyorum. Ama devlet olmak da böyle bir şey işte..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ