Zaman'ın Fethullah Gülen'le yaptığı röportajın ilk bölümü bugünkü gazetede yayınlandı. Ekrem Dumanlı, röportajın hikayesini kaleme aldığı köşe yazısında Fethullah Gülen'in ceketini yazdı. Buna göre Gülen, Türkiye'den ayrılırken üzerine giydiği ceketini hala kullanıyor, cebinde de bir cevşen bulunduruyor.

HİÇBİR ZAMAN İKİ CEKETİM OLMADI

İşte Ekrem Dumanlı'nın kaleminden Gülen'in ceket hikayesi;

Fotoğrafta üzerinde görülen ceketi Hocaefendi, 1999'da Türkiye'den ayrılırken giymiş. Döneceği gün için sakladığı ceketin cebinde o gün okuduğu Cevşen de duruyor.

Ceketli bir fotoğraf istedik. O haneden biri koşarak bir ceket getirdi. Hocaefendi, “Bu benimki değil.” dedi ve kendi ceketini istedi. Gelen ceketin hikâyesi yürek burkacak kadar büyük bir anlam taşıyordu. Türkiye'den ayrılırken giydiği elbiseyi, döneceği gün için saklıyordu. Bunu mahzun bir sesle ifade eden Hocaefendi, elini ceketinin cebine atıp küçük bir Cevşen çıkardı. Türkiye'den ayrılırken okuduğu Cevşen'i cebinde mahfuz tutuyordu. Hüzünlendik”¦ Alelacele ceket getiren kişinin gönlünü almayı da ihmal etmedi. “Hayatımda hiçbir zaman iki ceketim olmadı.” dedi.