Fethullah Gülen'in avukatları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dün gece yargıda darbe yapılmaya kalkışıldı. Pensilvanya'dan talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkarılsınlar' gibi bir talimat..." sözlerini yargıya taşıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gülen'in avukatları, "Varlığını iddia ettikleri 'talimat kayıtları'nı ispat edin diyeceğiz." ifadelerini kullandı. Açıklamada hem tazminat davası açılacağı, hem de şikayet başvurusunda bulunulacağı duyuruldu. Görüntüleri olduğu iddia edildiği halde şimdiye kadar ortaya çıkmayan Kabataş iddiaları hatırlatılarak bu iddianın 'Kabataş yalanı' gibi sadece meydanlarda kullanılmasına fırsat verilmeyeceği vurgulandı.

Gülen'in avukatları tarafından yapılan açıklama şöyle:

"26 Nisan 2015 tarihinde Başbakan A. Davutoğlu tarafından yapılan ‘Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkarılsınlar diye talimat var’ şeklindeki açıklama ile ilgili bugün hem tazminat davası açıyor hem de şikayet başvurusu yapıyoruz. Başbakanın ellerinde var olduğu iddia edilen kayıtları mahkemeye sunması için kendilerine fırsat vermiş olacağız. Kendileri ve vicdan sahibi halkımız tarafından yalan olduğu bilinen bu iddianın ‘Kabataş yalanı’ gibi sadece meydanlarda kullanılmasına da fırsat vermeyeceğiz.
Saygılarımızla"