Hatay'ın İskenderun Özel Gülen Koleji, Amerika Nebraska Üniversitesi'nin organize ettiği Uluslararası İlköğretim Okulları Matematik Olimpiyatı'nda dört derece elde etti.

Özel Gülen Ortaokulu matematik takımı, dünya genelinde 80 ülke, 35 bin okul ve 350 bin öğrencinin internet üzerinden katıldığı yarışmada 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alma başarısını gösterdi. Okul yönetimi tarafından öğrencilerin organize heyetince gönderilen başarı belgeleri ve madalyaları takdim edildi.

Gülen Koleji Müdürü Şaban Erdem, öğrencileri başarılarından ötürü kutlayarak, "Öğrencilerimiz 6. sınıftan beri çalışıp gayret eden öğrenciler. Bu sene TEOG sınavları nedeniyle matematik alanındaki çalışmaları yavaşladı fakat altyapılarının sağlamlığı onlara bu sonucu kazandırmaya yetti. Bu sene okulumuz için çok sayıda başarının kazanıldığı bir yıl oldu. Onur gecesinde ödüllendirilen öğrenci sayısı 77. Bu ödüller ilçe, il, bölge ve daha yukarı başarılar karşılığı verilen ödüller. İlkokul, ortaokul 440 öğrencinin olduğu bir okulda 77 öğrencinin bu tarz sonuçlar elde etmiş olması ciddi bir başarıdır. Yani her 6 öğrencimizden birisi okul dışı başarıya imza atmış. Ayrıca 132 farklı derece elde edilmiş. Ben tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.