Fethullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hitaben yazdığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaşılması gerektiğini belirttiği mektubunda açıkça isimlerini verdiği cemaat ve dernek temsilcileri, Yeni Akit gazetesine konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tülün, Süleyman Efendi (Süleyman Hilmi Tunahan) cemaati mensuplarından Eğitimci İbrahim Kaya ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Topbaş, Fethullah Gülen'in sözlerine tepki gösterdi.
Cemaat temsilcileri, "Gülen'in düşünceleri füruattır, ülkemizin kazanımlarını yok etmenin vebali büyük olacaktır. Manipülasyonlara izin vermeyeceğiz" açıklamalarında bulundu.

TÜLÜN: FETHULLAH GÜLEN'İN DÜŞÜNCELERİ FÜRUATTIR

Tülün, cemiyetinin 1951 yılından bu yana tertemiz, bembeyaz sayfası ile faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Ülkesini, milletini seven, bayrağına ve devletine bağlı aydın insanlar yetiştiriyor. Allah(c.c.)'ını tanıyan, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in izinden giden imanlı bir gençlik yetiştiriyor. Bütün bunlarda da devletiyle, milletiyle birlikte hareket ediyor. İlim Yayma Cemiyeti milletin sahip çıktığı bir kurumdur. Fethullah Gülen'in mektubundaki gibi bunun ötesinde olan düşüncelere ben de füruat derim, başka bir şey demem. Türkiye genelinde 124 şubemiz, 93 tane yurdumuz var. Hiçbir zaman siyasetle uğraşmamış, hiçbir zaman başka bir şeylere tenezzül etmemiş bir cemiyetiz. Ülkemizde erkler ayrılığı vardır. Demokrasiyle yönetilmenin kuralları evrenseldir. Dolayısıyla her şey ortada. Partilerin dışında, hükümetin dışında siyasi bir görüş beyan etmek abesle iştigaldir. Allah bunlara akıl fikir versin" dedi.

KAYA: BİZİ MANİPÜLE EDEMEZLER

Fethullah Gülen'in siyasilere hitaben kaleme aldığı mektubunda bazı cemaatlerin ismini vermesiyle ilgili Süleyman Efendi (Süleyman Hilmi Tunahan) cemaati mensuplarından Eğitimci İbrahim Kaya ise, "Sayın Gülen bizi kendi tarafına çekmeye çalışmıştır. Belli cemaatler üzerinden 'Biz yalnız değiliz. Bunlar da var' algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu tür cemaatler belli odaklar tarafından manipüle edilebiliyorlar. AK Parti ümmetin partisidir. Biz de bu yolda kendilerine destek veriyoruz. Bizi bu manipülasyona alet olamayız. Cumhuriyet gazetesi ile, Hürriyet gazetesi ile birlikte hareket eden Gülen cemaatinin doğruluğuna inanmayan Said Nursi talebeleri dahi kendilerine zıt düşmüştür. Diğer tüm STK'ların da boy boy ilanlarıyla ters düşmesiyle yalnızlaşan Gülen cemaati, mektupta geniş bir kitleye sahip olan bu cemaatlerin ismini geçirmekle çare aramaya çalışmıştır. Mektupta geçen diğer cemaatlerin AK Parti ve devlet ile hiçbir sorunu yoktur. Yaşayacağını da düşünmüyorum" diye konuştu.

TOPBAŞ: BUNA SEBEBİYET VERENLERİN VEBALİ BÜYÜK OLACAK

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Hamdi Topbaş ise, "Ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmesi, İslam ümmetinin diriliş ümitlerini de söndürecektir ki, şöyle ya da böyle buna sebebiyet verenlerin vebali büyük olacaktır" dedi.
Topbaş, vakıf üyelerine hitaben yaptığı açıklamada "Hiçbir şekilde kin ve düşmanlığa vesile olacak söz, hal ve davranışlara tevessül edilmemelidir. Konuyla ilgili vakfımız ve camiamız adına beyanatlarda bulunmaktan şiddetle kaçınılmalıdır. İyi niyetli gibi görülen her bir soruyu bile güzellikle geçiştirmek önemlidir. Özellikle facebook, twitter, mail, mesaj ve telefonlarda değerlendirmelerde bulunmak, fitne ateşine odun taşımaktan farksızdır. Hülasa, elimizden ve dilimizden bütün Müslümanlar emin olmalı, asla zarar görmemelidir" diye konuştu.
Kaynak: YENİ AKİT