Hüseyin Gülerce'nin iddialarıyla ilgili Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından açıklama geldi. 30 yıl sonra olaylara ve söylemlere farklı bir anlam yüklemesinin ancak “hezeyanla” ifade edilebileceği belirtilen açıklamada, “Sayın Gülen tarafından, eşinin rahatsızlığı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdiği mesajından bile farklı bir anlam çıkartmaya çalışan Gülerce için sadece üzüldüğümüzü ifade edebiliriz.” denildi.

Fethullah Gülen'in avukatlarından yapılan açıklama şöyle: “Bazı internet sitelerinde ‘Gülerce'den ilginç açıklama' şeklinde Hüseyin Gülerce tarafından yapılan bazı açıklamalara yer verilmiştir. Hayatının 30 yılını Camia içerisinde geçirdiğini söyleyen bir kişinin 30 yıl sonra olaylara ve söylemlere farklı bir anlam yüklemesi ancak “hezeyanla” ifade edilebilir.

Gülerce doğru tarafta olduğunu ispatlamak ve her söylediğinin gerçek olduğunu göstermek için büyük bir çaba sarf etmektedir. Maalesef hayatı bu “hezeyan” etrafında dönmeye başlamıştır. İçerisinde bulunduğu “hezeyan hali” nedeniyle de söylediklerine ve açıklamalarına itibar etmek ve izahatta bulunmak mümkün değildir.
Sayın Gülen tarafından, eşinin rahatsızlığı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdiği mesajından bile farklı bir anlam çıkartmaya çalışan Gülerce için sadece üzüldüğümüzü ifade edebiliriz. Saygılarımızla...”