Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, bir araya geldiği lise öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Güler Sabancı, “Bilimde, sanatta, toplumsal hayatta girişimci bir ruha sahip olun. Güçlü olduğunuz yönlerinizi fark edin, geliştirilmesini düşündüğünüz yönlerinizi geliştirin. Gelişime ve yeniliğe açık olun. Yaptığınız işlerde fark yaratın. Kendinize hedefler koyun, bu hedefe ulaşmak için rotalar çizin. En önemlisi başarısızlık sizi pes ettirmesin. Başarısızlıklardan da ders almayı bilin.” dedi.

Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Lise Yaz Okulu sona erdi. Öğrenciler Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’ndeki Türkiye Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konserinin ardından gerçekleşen törenle sertifikalarını aldılar. Yaz Okuluna Türkiye’nin farklı liselerinin yanı sıra 50’si Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan ve Kıbrıs’tan olmak üzere toplamda 991 öğrenci de katıldı.

Öğrencilerle bir araya gelen Güler Sabancı, çağın bilgi çağı olduğunu ifade ederek, "Dijital bir dünyada yaşıyoruz. Artık dijital devrimler yaşıyoruz. Yeni dünya düzeninde var olabilmek için teknolojiyi tüketen değil üreten toplumlar arasında yerimizi almamız gerek. Görüyorum ki siz gençler teknolojiyi kullanmak konusunda çok başarılı ve bilgilisiniz. Sizden bu bilgi ve becerilerinizi teknolojiyi üretmek amacıyla kullanmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Güler Sabancı, görüşmede öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Bilimde, sanatta, toplumsal hayatta girişimci bir ruha sahip olun. Güçlü olduğunuz yönlerinizi fark edin, geliştirilmesini düşündüğünüz yönlerinizi geliştirin. Gelişime ve yeniliğe açık olun. Yaptığınız işlerde fark yaratın. Kendinize hedefler koyun, bu hedefe ulaşmak için rotalar çizin. En önemlisi başarısızlık sizi pes ettirmesin. Başarısızlıklardan da ders almayı bilin. Hepinizin gözlerindeki ışığı gördükçe geleceğe daha da umutla bakıyorum.”